İsrail son dakika duyurdu! Beyrut'a saldırı: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü

İsrail ordusunun, Beyrut'a düzenlediği saldırıda 12 kişi öldü, 66 kişi de yaralandı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından İbrahim Akil dahil 10 komutanın öldürüldüğünü bildirdi.

GİRİŞ 20.09.2024 20:26 GÜNCELLEME 20.09.2024 20:26

İsrail ile Lübnan'daki Hizbullah Hareketi arasında tansiyon giderek artıyor. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) yapılan açıklamada, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

İsrail son dakika duyurdu! Beyrut'a saldırı: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü

İSRAİL, BEYRUT'UN GÜNEYİNİ VURDU: 12 ÖLÜ, 66 YARALI

İsrail’in Lübnan’da düzenlediği saldırının bilançosu artıyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 12’ye, yaralıların sayısının ise 9’u ağır olmak üzere 66’ya yükseldiği belirtildi.

SALDIRIDA HİZBULLAH'IN ÜST DÜZEY KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Ordu Radyosu ve Lübnan'daki iki güvenlik kaynağı, saldırıda Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in hedef alındığını belirtti.

İsrail son dakika duyurdu! Beyrut'a saldırı: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü

'EN AZ 10 HİZBULLAH KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ'

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari kanlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Beyrut'taki hava saldırısında Akil'in yanı sıra en az 10 Hizbullah komutanı öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Saldırıda Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un Dahiyeh semtindeki bir binanın vurulduğu öğrenilirken, sosyal medyada paylaşılan videolarda saldırının gerçekleştirildiği noktada araçların kullanılamaz hale geldiği, sokağın molozlarla dolu olduğu görüldü. Lübnan medyası, saldırının İsrail'e ait bir F-35 uçağından 2 füzeyle gerçekleştirildiğini iddia etti.

İsrail son dakika duyurdu! Beyrut'a saldırı: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü

NE OLMUŞTU?

Dün İsrail’de Lübnan sınırına ilişkin savaş planının onaylanmasının ardından savaş uçakları Lübnan’a doğru havalanmış, Hizbullah’a ait 30 füze platformu, altyapı hedefleri ile İsrail'e ani bir saldırı için hazırlanmış 150 füze rampasının, bazı binaların ve bir silah deposunun vurulduğu açıklanmıştı. Hizbullah ise bugün İsrail'in kuzeyine 150 roket ateşlemişti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Bahar Candan tahliye edildi
Yeni yüzer doğal gaz üretim platformu Türkiye'de