Japonya’da sel paniği! 4 şehirde 50 bin kişi için toplu tahliye

Japonya Meteoroloji Ajansı'nın bazı bölgeler için şiddetli yağış uyarısı ve meteoroloji uzmanlarının sel tahminleri nedeniyle dört kentte 50 bin kişinin toplu tahliye edilmesine karar verildi.

GİRİŞ 21.09.2024 12:44 GÜNCELLEME 21.09.2024 12:52

Japonya'da, meteoroloji uzmanlarının şiddetli yağmurun sele yol açacağı tahmini nedeniyle dört şehirde yaklaşık 50 bin kişiye toplu tahliye emri verildi.

“EN YÜKSEK SEVİYEDE ACİL DURUM" UYARISI

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), bazı bölgeler için şiddetli yağmura ilişkin "en yüksek seviyede acil durum" uyarısında bulundu.

BBC'nin haberine göre, ülkenin ortasındaki dört şehirde beklenen sellerin insan hayatını ciddi şekilde etkileyeceği yönündeki tahminler karar vericileri önlem almaya itti.

YAĞIŞLAR NEDENİYLE 12 NEHİR TAŞTI

Meteoroloji uzmanlarının büyük seller beklediği Noto Yarımadası'ndaki Vacima şehrinde yaklaşık 18 bin, Suzu'da ise 12 bin kişinin tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, İşikava eyaletinin kuzeyindeki Niigata ve Yamagata vilayetlerinde yaşayan 16 bin kişi için de tahliye emri yayımlandı.

Ülkede yağışlar nedeniyle 12 nehrin taştığı belirtildi. Bazı sokakların tamamının su altında kaldığını gösteren görüntüler medyaya yansıdı.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye açıklaması: Esad ile görüşmeye hazırız!
Son dakika: Gara, Hakurk ve Kandil vuruldu! Çok sayıda terörist öldürüldü!