ABD askeri ordudan atıldı! Kuzey Kore'ye yasa dışı yolla girmişti

23 yaşındaki Travis King, 18 Temmuz 2023'te yasa dışı yollarla Kuzey Kore'ye girmişti. Askerlikten firar, saldırı ve emre itaatsizlik suçları ile itham edilen King, suçunu kabul etmesi üzerine ABD ordusundan ihraç edildi.

ABD askeri ordudan atıldı! Kuzey Kore'ye yasa dışı yolla girmişti
ABD askeri ordudan atıldı! Kuzey Kore'ye yasa dışı yolla girmişti
GİRİŞ 21.09.2024 15:45 GÜNCELLEME 21.09.2024 15:45

CNN'in haberine göre, 18 Temmuz 2023'te Kuzey Kore'ye yasa dışı giren 24 yaşındaki asker Travis King, Texas eyaletinde bulunan Fort Bliss'te askeri mahkemeye çıkarıldı.

1 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkemede "askerlikten firar, saldırı ve emre itaatsizlik" suçlarını kabul eden King, 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasının yanı sıra ordudan ihraç edildi.

King'in mahkemede "işinden memnun olmadığı" için Kuzey Kore'ye kaçtığını söylediği ve "Amerikan ordusundan firar etmek ve bir daha geri dönmemek istedim" ifadesini kullandığı belirtildi.

Duruşmayı beklerken gözaltında olduğu dönem cezasından düşülen King'in avukatı Frank Rosenblatt, "Travis iyi hal indirimi aldı ve artık özgür bir şekilde evine dönecek" dedi.

TRAVİS KİNG OLAYI    

Güney Kore'deki Birleşmiş Milletler (BM) Komutanlığı, ABD'li bir sivilin 18 Temmuz 2023'te "izinsiz ve isteyerek" Kuzey Kore sınırını geçtiğini açıklamıştı.

Daha sonra ortaya çıkan ayrıntılarda, 23 yaşındaki Travis King'in asker olduğu, Güney Kore'de gece kulübünde bir sivili darbetmek ve polis aracını tekmelemek suçundan 2 aya yakın hapis cezası aldığı kaydedilmişti. King'in 10 Temmuz 2023'te serbest bırakılarak disiplin cezası için ABD'nin Texas eyaletinde bulunan Fort Bliss Askeri Üssü'ne geri gönderilmek istendiği belirtilmişti.

28 EYLÜL 2023'TE ABD'YE DÖNMÜŞTÜ

Asker eşliğinde getirildiği havalimanında, pasaportunu kaybettiği gerekçesiyle uçağın kapısından geri dönen King'in, daha sonra havalimanından ayrılarak turistlerin yer aldığı Kuzey ile Güney Kore arasındaki Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ) olan fiili sınır köyü Panmunjom'a düzenlenen tura katıldığı aktarılmıştı.

Güney Kore'deki BM Komutanlığı, ABD'li askerin nerede olduğuna dair Kuzey Kore'den bilgi talebinde bulunulduğunu ve gelen ilk yanıtta King'in gözaltına alındığının bildirildiğini duyurmuştu.

Kuzey Kore'den sınır dışı edilen King, 28 Eylül 2023'te ABD’ye dönmüştü.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2024'ün en beğenilen 10 otomobili açıklandı! Yüzde 93 oranla birinci sırada...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye açıklaması: Esad ile görüşmeye hazırız!