İsrail'den Lübnan'da katliam: Can kaybı 182'ye çıktı! Başbakan Mikati çağrı yaptı...

İsrail bombardımanlarında çocuk, kadın ve sağlık görevlileri dahil en az 182 kişi öldü, 400'den fazla yaralı var. Lübnan Başbakanı Mikati dünyaya Lübnan ikinci Gazze olması çağrısı yaptı.

GİRİŞ 23.09.2024 15:59 GÜNCELLEME 23.09.2024 16:21
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

 Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail’in saldırılarla Lübnan'ın köy ve beldelerini yok etmeyi, tüm yeşil alanları ortadan kaldırmayı planladığını belirtti.

Lübnan Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Mikati, başkent Beyrut’ta düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Mikati, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Lübnan’ın güneyinin ikinci bir Gazze’ye dönüşmesi yönündeki endişesini hatırlatarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören 2735 sayılı kararının uygulanması ve İsrail-Filistin sorununun iki devletli çözüm çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

"BU BİR SOYKIRIM SAVAŞI"

İsrail’in Lübnan’a devam eden saldırılarına dikkati çeken Mikati, "İsrail'in bu saldırıları, Lübnan'a yönelik tam anlamıyla bir soykırım savaşıdır. İsrail, saldırılarla Lübnan'ın köy ve beldelerini yok etmeyi, tüm yeşil alanları ortadan kaldırmayı planlıyor." dedi.

Mikati, gerçekleştirdikleri tüm görüşmelerde BM’ye, BMGK’ya ve aktif devletlere "doğru olanın yanında yer alma ve saldırıları durdurma çağrısı" yaptıklarını belirterek Lübnan’ın BMGK’nın 1701 sayılı kararına bağlı olduğunu kaydetti.

300 FARKLI NOKTA VURULDU

İsrail ordusu, bu sabah saatlerinde Lübnan'a iki ayrı hava saldırısı başlattığını duyurmuştu. Saldırılarda Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki bazı bölgelerin hedef alındığı aktarılmıştı.

Ordu, Lübnan'ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300'den fazla "hedefe" hava saldırıları düzenlendiğini belirtmişti.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A BUGÜNKÜ SALDIRILARINDA 182 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 400 KİŞİ YARALANDI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Lübnan'a bugünkü saldırılarında ilk belirlemelere göre 182 kişinin hayatını kaybettiğini, 400 kişinin yaralandığını belirtti.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılara ilişkin Sağlık Bakanlığının paylaştığı bilgilere yer verildi.

Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in bugün Lübnan'ın güneyindeki kasaba ve köyleri hedef alan saldırılarında ilk belirlemelere göre 182 kişi hayatını kaybetti, 400'den fazla kişi yaralandı.

Ölü ve yaralılar arasında kadın, çocuk ve sağlık çalışanları bulunuyor.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 122
  • Misafir 52 dakika önce Şikayet Et
    Lübnan elinde silah yok mu ne yaptınız bugüne kadar hiç mi hazirliginiz yok itraili vurmak için neyi bekliyorsunuz
    Cevapla
  • Yildirim 52 dakika önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bütün İslam âlemine
    Cevapla
  • Müslüman 1 saat önce Şikayet Et
    o kadar lüks evler yapana kadar hava savunma sistemleri uçaklar vesaire niye almadınız.ey İran nerdesin hatlar mı koptu.itraille beraber ne işler ceviryirsunuz
    Cevapla
  • abc 1 saat önce Şikayet Et
    dünyaya seslensen kime seslenecen. dünya dediğin; ingiltere, abd, almanya, rusya, çin, fransa, italya, hindistan, japonya ve bunların kuklaları 20-30 tane ülke diyenin yüzüne tükürülecek çomar devletçik var. dünya denilen yapı bunların elinde dönüyor. gerisinin vur tozu çıksın. aklı başında bunların değirmenine su taşımayan 50-60 ülke çıkar tam bir birlik kurar bi durder, o başka.
    Cevapla
  • Atilla Bozkurt 1 saat önce Şikayet Et
    Hiç mi savunma sisteminiz/füzeniz yok? İtrail in saldıracağı belliydi. Lübnan daha düne kadar yunanistan ve rumlarla sarmaş dolaştı. Devlete değil Olan zavallı halka oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kredi notunda yeni artış sinyali
Eğitim uçağının kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı