İsrail'den Beyrut'ta yeni saldırı: Hizbullah komutanı öldürüldü

İsrail, Beyrut'un güney banliyölerine "hedefli" bir hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Reuters'a konuşan Lübnanlı güvenlik kaynakları, Ibrahim Qubaisi adlı Hizbullah komutanının öldürüldüğünü söyledi.

GİRİŞ 24.09.2024 16:35 GÜNCELLEME 24.09.2024 16:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta "hedefli" bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh'e gerçekleştirilen saldırı sonrası İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Lübnanlı güvenlik kaynakları, Ibrahim Qubaisi adlı Hizbullah komutanının öldürüldüğünü söyledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı ise, Hizbullah komutanının hedef alındığı saldırıda sivillerin de öldüğünü açıklayarak, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusu, son iki gündür Lübnan'ın güney kentlerine hava saldırıları düzenliyor. Hizbullah'ın hedef alındığı saldırılarda siviller de katliama maruz kalıyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 90'ı kadın en az 558 kişinin öldüğünü binlerce kişinin de yaralandığını açıkladı.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • demirhan 4 saat önce Şikayet Et
    bu televivde ki terör yuvalrı bombalanıp galant gibi eşkiyalar telef olmayacakmı...
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    bu bilgileri nereden alıyor hainler heryerde
    Cevapla
  • savas 4 saat önce Şikayet Et
    "saldırılarda 35'i çocuk, 58'i kadın en az 492 kişinin öldüğü.." hizbullah komutanını öldürmüşmüş. nazi yahudileri hayvanlardan bile daha aşagılıklar.
    Cevapla
  • mehmet efe 4 saat önce Şikayet Et
    yuh olsun islam alemine ne hallere düştük be adam tam ortamızda racon kesiyor gıkımız çıkmıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan ABD'ye net mesaj!
İsmail Saymaz canlı yayında fena yakalandı: ‘Tam o konuyu konuşuyorduk abi…'