Katil İsrail ordusundan alçakça sözler! İşgali duyurdu

Gelen son dakika haberine göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan'a kara saldırısında bulunmaya hazırlandıklarını açıkladı. İsrail’in pazartesi gününden bu yana ülkeye yönelik hava saldırılarında 609 kişi öldü.

GİRİŞ 25.09.2024 18:23 GÜNCELLEME 25.09.2024 19:53
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, 7. Zırhlı Tugay birliklerinin Lübnan’a kara saldırısını simüle eden bir tatbikat esnasında açıklamalarda bulundu.

Halevi, hedeflerinin İsrail’in kuzeyinde yaşayanların evlerine geri dönmesi olduğunu ve bunun için Lübnan’a "kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını" belirtti.

Lübnan’daki Hizbullah’ın bugün saldırı menzilini genişlettiğini öne süren Halevi, Hizbullah’ın "bugün ilerleyen saatlerde çok güçlü bir karşılık göreceğini" ifade etti.

Halevi, İsrail ordusunun Lübnan'a girme olasılığına karşı bölgeyi hazırlamak ve Hizbullah'a "darbe vurmaya devam etmek için" hava saldırılarının devam ettiğini söyledi.

İsrail ordusu, bugün Lübnan'a olası kara saldırısı öncesi yedek askerlerden oluşan 2 tugayı ülkenin kuzeyine konuşlandırma kararı aldığını duyurmuştu.

KATİL İSRAİL SALDIRILARI NEDENİYLE LÜBNAN'DA 609 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in pazartesi günü itibariyle ülkeye yönelik artan hava saldırılarında 609 kişi öldü.

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden olanların sayısının 500 bine yaklaştığını ifade etti.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • B.Ali 5 dakika önce Şikayet Et
    Kara saldırısı durumunda bizler de dahil Lübnanda bunlarla savaşıp hepsini oraya gömmeliyiz.
    Cevapla
  • Ekrem 11 dakika önce Şikayet Et
    Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD',, bunu ellerinde İphone telefon Starbucks kahve lerini yudumlaysrak söylemenin anlamı yok,, tüm batı ürün lerini boykot etmek en büyük ibadettir,,
    Cevapla
  • misafir 23 dakika önce Şikayet Et
    Mısır ın Arabistanın başı sıkıntılı önce onu drğiştirmeliler İranın da sıkıntılı bu yan a hiç güvenmiyorum
    Cevapla
  • Diyar 28 dakika önce Şikayet Et
    Tarih 2006. İsrail lübnana kara harekatı başlattı, 1 ay kadar süren savaşta, ağır zayiat veren İsrail ordusu savaştan ger çekildi. İNŞALLAH aynı sahneye şahid oluruz. AMiN
    Cevapla
  • Misafir 36 dakika önce Şikayet Et
    Allah rızası için yahudileri öldürün dünyanın bekası için yahudileri öldürün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden: Orta Doğu'da topyekün bir savaş mümkün
Lübnan'ın ordusu yok mu? Neden Hizbullah savunuyor? Hizbullah'ın gücü ne kadar?