Macron'dan adil dünya düzeni çağrısı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, daha adil bir dünya düzenine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Macron'un bu sözleri akıllara Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Daha adil bir dünya mümkündür" sözlerini getirdi.

Macron'dan adil dünya düzeni çağrısı!
Macron'dan adil dünya düzeni çağrısı!
GİRİŞ 25.09.2024 20:38 GÜNCELLEME 25.09.2024 20:38
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere gittiği New York'ta, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, X hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, krizlere ve büyük sorunlara karşı dünyanın bir "çerçeveye ve ortak kurallara" ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Ayrıca "daha adil bir dünya düzenine" ihtiyaç olduğunu vurgulayan Macron, bu hedeflerin korunmasında BM ve Guterres'in Fransa'ya güvenebileceğini belirtti.​​​​​​​

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR, DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜNDÜR"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BM'nin yapısını eleştirerek "Dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür" şiarını her fırsatta dile getiriyor. Başkan Erdoğan son olarak, "Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulunun tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Küresel adaletsizliğin giderilmesi için hep birlikte çalışmak mecburiyetindeyiz. Unutmayın; dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür…" mesajını paylaşmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Ati 18 dakika önce Şikayet Et
    sömürge pastasından daha çok pay istiyor palyaço.
    Cevapla
  • Gezgin 19 dakika önce Şikayet Et
    Teneke makron Rol.calmaya çalışan teneke napolyon rol alışmaya çalışma Reis bununyillardir soyluyor
    Cevapla
  • Harput lu 22 dakika önce Şikayet Et
    Ula kafirler sizler kanla beslenen vampirler siniz hangi adil olmaktan bahsediyor sun, senin ataların afrikada yuzbinlerce silahsız insanı katliam ile öldürdü.
    Cevapla
  • Cenk 27 dakika önce Şikayet Et
    Boş laflar katil sürüsü
    Cevapla
  • Subarashi 30 dakika önce Şikayet Et
    Bunların adil düzeni kendilerinden ibaret alayı yalancı süslü yalanlar yersen tabi Allah korkusu yokki utansın at yalanı kim yerse adiliği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu'ya  tarihi ayar: An meselesi...
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Putin tarafından kabul edildi! Kritik görüşmede ne konuşuldu?