Hollanda medyasından İsrail'e engeli kaldırın çağrısı

Hollanda Genel Yayın Yönetmenleri Cemiyeti, İsrail'e, uluslararası medyanın Gazze Şeridi'ne girişinin engellenmemesi çağrısında bulundu. Basın özgürlüğünün sekteye uğramaması gerektiğini söyledi.

Hollanda medyasından İsrail'e engeli kaldırın çağrısı
Hollanda medyasından İsrail'e engeli kaldırın çağrısı
GİRİŞ 26.09.2024 14:08 GÜNCELLEME 26.09.2024 14:25

Cemiyet Başkanı Corine de Vries imzalı mektupta, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan uluslararası medyanın Gazze Şeridi'ne girişini engellememesi istendi.

'BİR YIL GEÇMESİNE RAĞMEN İSRAİL'İN ENGELİ DEVAM EDİYOR'

Gazetecilerin Gazze'ye girişinin engellenmesinin, özellikle savaş zamanlarında doğru habercilik için hayati önem taşıyan basın özgürlüğüne aykırı olduğu belirtilen mektupta, "Savaşın üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen İsrail hükümeti hala uluslararası gazetecilerin bağımsız haber yapmak üzere Gazze'ye girmesini engelliyor" ifadesi kullanıldı.

Mektupta, İsrail'den, Gazze'ye gazetecilerin girmesine yönelik kısıtlamaları derhal sonlandırması istenirken bu durumun, engellemeleri yapanların inandırıcılığını azalttığı belirtildi.

Gazze'deki gazetecilerin, hayatlarını tehlikeye atan çok ağır ve zor şartlarda çalıştıkları aktarılan mektupta, şunlar kaydedildi:

"İsrail hükümetini, gazetecileri koruma yükümlülüklerini yerine getirirken uluslararası medyanın Gazze'ye bağımsız erişimine izin vererek basın özgürlüğüne bağlılığını sürdürmeye çağırıyoruz."

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan bölgeyi karıştıracak duyuru: Nükleer silah kullanabiliriz
10 ay boyunca dinlendi! İlk veriler analiz ediliyor