8 ayrı noktaya hava saldırısı! Lübnan-Suriye sınırındaki bölgeleri vurdu

İşgalci İsrail ordusu Hizbullah'ın Lübnan'a silah transferi için kullandığını iddia ettiği Lübnan-İsrail sınırını hedef aldı. Sur'a bağlı noktaları da hedef alan işgalci ordunun saldırısı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı.

GİRİŞ 26.09.2024 16:28 GÜNCELLEME 26.09.2024 16:34

İsrail ordu sözcülüğü, Lübnan-İsrail sınır geçişinde "Hizbullah'ın Lübnan'a silah transferi için kullandığını" öne sürdüğü noktalara savaş uçaklarının hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

İsrail ordusunun paylaştığı grafiğe göre, Lübnan-Suriye sınırının doğusunda üç, kuzeyinde birbirine yakın beş nokta hedef alındı.

SUR KENTİNE SALDIRI: 3 ÖLÜ 17 YARALI

İsrail savaş uçaklarının Sur'a bağlı Kana, Kadmus, Burc eş-Şimali, Hanavey ve Kıleyle beldelerini bombaladığı aktarılan açıklamada, söz konusu saldırılarda en az 3 kişinin öldüğü ve 17 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail ordusu, 23 Eylül’den bu yana Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında en az 657 kişi ölürken, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bini aşkın kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ediyor.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusundan son dakika kara operasyonu açıklaması! İran'dan Hizbullah adımı!
Netanyahu alçak kararı resmen ilan etti! Son dakika savaş duyurusu