İsrail'de alarm! Netanyahu ABD ziyaretini yarıda kesti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği New York'ta Beyrut saldırısını onayladığı ve son gelişmelerin ardından ziyaretini kısa kesip ülkesine döneceği duyuruldu.

İsrail'de alarm! Netanyahu ABD ziyaretini yarıda kesti
İsrail'de alarm! Netanyahu ABD ziyaretini yarıda kesti
GİRİŞ 27.09.2024 21:54 GÜNCELLEME 27.09.2024 23:15
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre,Netanyahu, cumartesi akşamı diye planlanan ABD'den dönüşünü bu gece olarak değiştirdi.

ABD ZİYARETİNİ YARIDA KESİP ACİLEN ÜLKESİNE DÖNDÜ

Başbakanlık basın ofisi de Beyrut'a hava saldırısını onayladığı anlara dair Netanyahu'nun bir telefon başında fotoğrafını yayımladı.

İsrail basınındaki haberlere göre, Netanyahu'nun İsrail'e ulaştıktan hemen sonra Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksine giderek "güvenlik istişaresi" toplantıları yapacağı belirtildi.

'SAVUNMA VE SALDIRI İÇİN TAM HAZIRLIKTA'

Aynı şekilde, Savunma Bakanlığı, Bakan Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksinde Beyrut'a düzenlenen hava saldırısını izlediğini bildirdi, buradan bir fotoğraf yayımladı.

Halevi, İsrail'in "savunma ve saldırı için tam hazırlıkta olduğunu" ifade etti.

İsrail devlet televizyonu KAN, "savunma teşkilatı"nın Hizbullah veya Irak, Yemen'den gelecek "güçlü bir karşılığa hazırlandığını" bildirdi.

LÜBNAN BAŞBAKANI MİKATİ DE YURDA DÖNME KARARI ALDI

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in başkenti Beyrut'a düzenlediği bir dizi hava saldırısının ardından ABD'deki ziyaretini yarıda keserek ülkeye dönüş kararı aldı.

Mikati'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Başbakan Mikati'nin, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırılardan sonra Lübnan'a dönme kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, Mikati'nin Beyrut'a gelir gelmez Bakanlar Kurulu'yla olağanüstü toplantı kararı aldığı da kaydedildi.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Çanakkale 1453 1 saat önce Şikayet Et
    Suudi amerikanın, terör devleti İtrail'in destekçisi amerikan bankalarında yüzlerce milyar doları var, neden paralarını amerikan bankalarında tutuyorlar.
    Cevapla
  • Nuri er 1 saat önce Şikayet Et
    İsrail ülke değil ingilizler tarafından Filistin devletin de kurulmuş terör devletidir
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Lübnan ülke değil İngilizlerin kurduğu kukla atölyesi
    Cevapla
  • Düşünen adam 1 saat önce Şikayet Et
    Ben Lübnan kadar aciz bir ülke görmedim tamam Gazze savunmasız abluka altında kendi askeri silahı yok ama Lübnan ya yılların Lübnan'i İsrail'e uçak kaldıramıyorum füze top birşeyler yapamıyor sizin gibi ülkeye yazıklar olsun .
    Cevapla
  • Mehmet 2 saat önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan, BAE, Mısır, Ürdün kukla. Irak devlet olma özelliğini yitirmiş. Suriye hakeza öyle. Eyyy millet biz bu savaşta hiçbir İslam ülkesinden yardım alamayız. Ama Allah'ımız var. Çok şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM'de konuşan Netanyahu'ya Türk tokadı! Çok sayıda ülke katıldı! Dünyada gündem olan anlar
Saatte en fazla ölümün yaşandığı ülke açıklandı! Türkiye'de kaç kişi ölüyor?