ABD'yi Helene vurdu: Ölü sayısı 162'ye yükseldi

ABD'de Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia, Florida, Tennessee ve Virginia eyaletlerinde etkili olan 'Helene' kasırgasında yaşanan can kaybı en az 162'ye yükseldi.

GİRİŞ 02.10.2024 11:40 GÜNCELLEME 02.10.2024 11:40
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD'nin altı eyaletinde etkili olan 'Helene' kasırgasında yaşanan can kaybının en az 162'ye yükseldiği belirtildi. CNN International, eyalet yetkilileri ve yerel yetkililere dayandırdığı haberinde, Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia, Florida, Tennessee ve Virginia'da en az 162 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. İletişim kurulamayan bölgelerle bağlantı yeniden sağlandığında ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor. 

'Helene' kasırgasının vurduğu yerlerden Kuzey Carolina'daki Buncombe County'de dün 40 olarak açıklanan ölü sayısının daha sonra 57'ye yükseldiği açıklandı. Beyaz Saray'da basına konuşan İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, buradaki Asheville bölgesinin kasırgadan özellikle etkilendiğini ifade ederek, kasırgadan sonra başlatılacak yenileme çalışmalarının yıllarca süreceğini ve milyarlarca dolara mâl olacağını anlattı. 

150 BİNİ AŞKIN HANE, YARDIM ALMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

Kasırganın etkili olduğu bölgelerde yüzlerce kişinin de kayıp olduğu bildirilirken, iletişimin sağlanamadığı bu yerlerle yeniden bağlantı kurulabildiğinde ve acil durum ekipleri bu bölgelere ulaşabildiğinde kayıp sayısının da düşeceği tahmin ediliyor. Kuzey Carolina Ulusal Muhafızları, 500'ü aşkın kişinin kurtarıldığı bilgisini verdi. 

İç Güvenlik Bakanlığı Federal Acil Durum Yönetim Ajansı'ndan (FEMA) yetkililer de 'Helene' kasırgasının yol açtığı felaketler nedeniyle 1000'den fazla kişinin sığınaklarda kaldığını açıkladı. Yetkililer, 150 bini aşkın hanenin yardım almak için başvurduğunu ve kasırgadan etkilenen bölgelere gıda ve su yardımı gönderildiğini bildirdi.

'HELENE' SAATTE 225 KİLOMETRE HIZLA FLORIDA KIYILARINA ULAŞMIŞTI

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, 'Helene' kasırgasının Florida eyaletinin kuzeybatı kıyılarını yaklaşık 225 kilometre hızla vurduğunu açıklamıştı. Kasırga kısa sürede Georgia, Virginia, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Tennessee'yi de etkisi altına almıştı.

Kasırganın ilk vurduğu yer olan Florida'da 1,2 milyonu aşkın, Georgia'da 1 milyon, South Carolina'da 1,3 milyon ve North Carolina'da da 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintisi olmuştu. Başkan Joe Biden, Florida ve Kuzey Carolina'da 'afet durumu' ilan ederek, kasırgadan olumsuz etkilenenler için 'federal yardım' talimatı vermişti.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 47
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Amerika'da böyle yok olacak yaaaa eden bulur.
    Cevapla
  • Ali 3 saat önce Şikayet Et
    Binlerce mazlumun ahı çıkar aheste aheste...
    Cevapla
  • Selim Bulur 4 saat önce Şikayet Et
    Onlar bizim ülkemizde bir felaket olduğu zaman aynı gün yardım yolluyorlar. Şu insanlığını unutmuş yorumlara bakın.
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 4 saat önce Şikayet Et
    Amerika'ya daha beterini gönder Allah'ım. Yerin dibine girsinler.
    Cevapla
  • Cem 4 saat önce Şikayet Et
    Konfordan başka inancı olmayan siyonist eşşekleri , ülkenizde rahat yüzü görmeyin !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı Duran Kalkan: Dananın kuyruğu Kıbrıs'ta kopacak, savaşın merkezi Türkiye!
Selçuk Bayraktar duyurdu! TEKNOFEST 2024'e rekor başvuru...