Soykırımcı İsrail'den Lübnan'a saldırı: İran'dan "oyun değişti" açıklaması

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıda 6 kişi öldü, 91 kişi yaralandı. Hizbullah, İsrail'e misilleme yaptı. Lübnan güvenlik kaynakları, çatışmalar başladığından bu yana İsrail'in düzenlediği en büyük saldırı olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 28.09.2024 09:32 GÜNCELLEME 28.09.2024 11:54
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıda 6 kişi öldü, 91 kişi yaralandı. Hizbullah, İsrail'e misilleme yaptı. Lübnan güvenlik kaynakları, çatışmalar başladığından bu yana İsrail'in düzenlediği en büyük saldırı olduğunu duyurdu.

Beyrut'taki İran Büyükelçiliği, "İsrail'in saldırısı oyunu değiştiren tehlikeli bir durum" açıklaması yaptı.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki sivil binaları vurduğunu itiraf ettiİsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki sivil binaları vurduğunu itiraf etti

İsrail basınında Nasrallah'ın öldüğü iddiası!İsrail basınında Nasrallah'ın öldüğü iddiası!

İsrail’in hedef aldığı bildirilen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah kimdir?İsrail’in hedef aldığı bildirilen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah kimdir?

TÜM GECE NELER YAŞANDI?

Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda boş salona yaptığı konuşmanın hemen ardından İsrail, Beyrut'taki hava saldırılarını artırdı. Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine şiddetli saldırılar düzenlendi. İsrail basınında, Nasrallah'ın öldüğü iddiaları dile getirildi.

"SALDIRININ SONUCUNU İNCELİYORUZ" 

İsrail'in Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine şiddetli saldırıları gece boyu devam etti. İsrail ordusu, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye bölgesinde yer alan el-Leyleki ve el-Hadas mahallelerini hava saldırılarıyla hedef aldı. 

Dahiye bölgesindeki binaları hedef alan İsrail hava saldırılarının sesleri, Beyrut'un birçok bölgesinden duyuldu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Hizbullah'a ait stratejik binaları hedef alacağız. Hizbullah'ın merkezi karargahına yönelik saldırının sonuçlarını hala inceliyoruz, saldırımız hassas bir operasyondu" dedi. Ordu Sözcüsü Hagari, Beyrut Havalimanı'nda devriye uçaklarının dolaştığını, "düşman unsurların inişine izin vermeyeceklerini" ifade etti. 

NETANYAHU HIZLICA İSRAİL'E DÖNDÜ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği New York'ta Beyrut saldırısını onayladığı ve gelişmelerin ardından ziyaretini kısa kesip ülkesine döneceği bildirildi. İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, cumartesi akşamı diye planlanan ABD'den dönüşünü dün gece olarak değiştirdi. 

"NASRALLAH'IN SAĞ ÇIKMASI ZOR" 

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği son saldırılarda hedef aldığını bildirdiği Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın akıbeti yerel basında tartışılıyor. 

İsrail Kanal 12 televizyonunun haberinde, Tel Aviv yönetiminin, Nasrallah'ın saldırıya uğrayan sığınakta olduğunu ve oradan sağ çıkmasının zor olduğunu düşündüğü, saldırıda yaralanmış olabileceğinin tahmin edildiği öne sürüldü. İsrail ordu radyosuna konuşan bir kaynak ise "saldırının düzenlendiği noktada bulunan birisinin sağ çıkmasının zor olduğunu" iddia etti. 

Walla internet sitesine konuşan kaynak da "Nasrallah'ın burada bulunduğuna ilişkin işaretlerin arttığını ve buradan kurtulmasının zor olduğunu" savundu.

İRAN'DAN TEPKİ: SAVAŞ SUÇU 

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıların ardından yazılı açıklama yayımladı. Açıklamasında saldırıları kınayan Pezeşkiyan, "İran, bu Siyonist suçun takipçisi olacak ve Lübnan halkı ile direniş cephesinin yanında duracaktır." dedi. 

İsrail'in bu saldırılarla bir kez daha bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehdit olduğunu ortaya koyduğunu belirten Pezeşkiyan, "Siyonist rejimin Beyrut'taki bugünkü saldırıları, terör devleti olan bu rejimin mahiyetini bir kez daha ortaya koyan açık bir savaş suçudur." dedi. 

Başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm ülkelere bu saldırıları kararlılıkla kınama çağrısında bulunan Pezeşkiyan, saldırıları uluslararası toplumun "devlet terörü makinesini durdurma konusundaki çaresizliğinin göstergesi" olarak nitelendirdi. İran Cumhurbaşkanı, Lübnan halkı ve hükümetine taziye dileğinde bulundu.

GÖÇ SÜRÜYOR 

Ülkenin güneyiyle başkentin güneyindeki Dahiye bölgesinden kuzeye doğru yoğun göç sürerken evlerini terk edip güvenli gölge arayışına giren çok sayıda Lübnanlı Beyrut sokaklarında geceliyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde yer alan Leyleki ve Hades mahallerindeki 3 binanın boşaltılmasını istemiş ve "Sizler, Hizbullah'ın çıkarlarına yakın olmanız hasebiyle binaları derhal terk ederek bölgeden en az 500 metre uzaklaşmalısınız." ifadelerini kullanmıştı. 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • Abdullah Çitil 40 dakika önce Şikayet Et
    İran Hizbullah’ı sattı
    Cevapla
  • Yeğen 43 dakika önce Şikayet Et
    Suriyede Sünni diye katlettiğiniz masumlar mazlumlar sizi bekliyor Allahın huzurunda ey mezhepçi katiller. Hadi bakalım sıraya geçin.
    Cevapla
  • Fahri özcan 44 dakika önce Şikayet Et
    ırakta suriyede terör estiren haṣtiṣabi nerede garip bir durum
    Cevapla
  • Misafir 59 dakika önce Şikayet Et
    Havlayan köpeğe niçin havlıyorsun demişler, köpek ısıracağım, ama kaçıyorsun demişler, korkuyorum. İşte bu İran hemde tarih boyunca.
    Cevapla
  • Cengiz 1 saat önce Şikayet Et
    Ne mislemedi boş araziler çalılar tiken yangın çıkartıyor brakın bu boş boş abartmsyı israyilyetle bir ediyor siz hiçmi bir edef bile vuramıyorsunuz nerde o füzeler sizin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sıcaklık dibe vuruyor! Sıradan bir hava olayı değil! Uzmandan uyarı
Türkiye'den Alman basınındaki "sınırdışı iddialarına" yalanlama