İsrail, İran'a ait sivil uçağı vurmakla tehdit etti

İsrail'in Lübnan'daki tek havalimanı olan Uluslararası Refik Hariri Havalimanı kule frekanslarını hacklediği ve İran'a ait sivil uçağı vurmakla tehdit ettiği bildirildi.

İsrail, İran'a ait sivil uçağı vurmakla tehdit etti
İsrail, İran'a ait sivil uçağı vurmakla tehdit etti
GİRİŞ 28.09.2024 12:48 GÜNCELLEME 28.09.2024 13:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Lübnan Ulaştırma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'ndan Hizbullah'a silah tedarikinin sağlandığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Lübnan ordusunun, askeri uçakların Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'nı kullanabilmesine onay veren tek makam olduğunun altını çizen Lübnanlı yetkili, İsrail ordusunun havalimanının kule frekanslarını hacklediği ve İran'a ait sivil uçağı iniş yapması halinde vurmakla tehdit ettiğini kaydetti. Yetkili, bunun üzerine İran yolcu uçağına Lübnan hava sahasına girmeden geri dönmesi talimatı verdiklerini belirtti.

İsrail'in Lübnan'a şiddetlenen saldırılarında 783 kişi öldü

Hizbullah'la 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında 783 kişi ölürken, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.

Hizbullah ise, İsrail ordusu tarafından ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden yoğun bombardımana karşı füzeli saldırılarla karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunluklu ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar açıklanmadı.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye göç edenlerin de olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • Araphan 50 dakika önce Şikayet Et
    Bunların ülke olmadığını anlamak gerekiyor her şey aslına dönmeli büyük Osmanlı Devleti'nin kuruluş günü geldi Lübnan, Ürdün, ırak, Libya, Kosova, Macaristan ve diğer ülkeler uyanın yoksa geç olabilir
    Cevapla
  • Hakkı dayı 2 saat önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler uyumaya devam. Bazı şeylerin farkına varıldı ama çok geç. Rahmet Erbakan'ın sözü siz gavurundan aldığınız silahlarla onları vurabileceğinizi mi sanıyorsunuz diyiyordu.
    Cevapla
  • misafir 3 saat önce Şikayet Et
    nükleer silahlara sahip olmakta çok geç kaldık , fetöcü alçakların yüzünden , bir an önce sahip olmak lazım başka türlü caydırıcı olamayız , ....
    Cevapla
  • misafir 3 saat önce Şikayet Et
    hataya yığınak yapmaya başlamalıyız geç kalmadan , ta lübnandan bize mlyonlarca mülteci akını yapmak isteyebilirler , mülteci ile batırmak isteyecekler bizi , zira yahudi köpeği lübnanı ele geçirise aramızda 150-200 km lik bir otorite boşluğu olan suriye toprağı kalıyor ...
    Cevapla
  • misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Hep aynı hikaye biri tehdit edildiğini savunup ortalığı ayağa kaldırıyor. Diğeri tehdit ediyor sözde. Sonuç birbirlerine bişey yapmıyorlar sağa sola sataşıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nasrallah'ın vurulduğu saldırıda İranlı komutan da öldü
Rusya Savunma Bakanlığı 'Kimseye acımak yok' diyerek saldırı anlarını paylaştı