İran'dan son dakika Nasrallah açıklaması!

Son dakika haberi... İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesine ilişkin, "Uluslararası toplum, bu terör saldırısının emrinin New York'tan verildiğini unutmayacaktır." dedi.

GİRİŞ 28.09.2024 17:33 GÜNCELLEME 28.09.2024 17:52
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in dün Beyrut'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğinin açıklanması sonrasında yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamasında Nasrallah'a İsrail'e karşı mücadelesi nedeniyle övgüde bulunan Pezeşkiyan, "Siyonistlerin terör saldırısının direniş ailesini her zamankinden daha güçlü hale getireceğini" ifade etti.

Saldırıyla ilgili İsrail'i açık bir şekilde destekleyen ABD'yi suçlayan Pezeşkiyan, "Uluslararası toplum, bu terör saldırısının emrinin New York'tan verildiğini unutmayacak ve Siyonistlerle suç ortaklığı yapan Amerikalılar da kendilerini aklayamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a dün düzenlenen saldırıların emrini New York'ta bulunduğu sırada verdiğine dair görüntüler paylaşılmıştı.

SURİYE'DE 3 GÜNLÜK YAS

Irak'ın ardından Suriye'de de Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi nedeniyle 3 gün genel yas ilan edildi.

HİZBULLAH, LÜBNAN'DAN SURİYE'YE GİTMEK İSTEYEN AİLELERİNİ REHBERLERLE YÖNLENDİRİYOR

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'ın güçlü olduğu bölgelere düzenlediği saldırılarının ardından, Suriye'ye gitmek isteyen mensuplarının aileleri için rehber paylaştı.

Suriye'ye gitmek isteyenler için bu süreci yönetmekle görevlendirilen yetkililerin iletişim bilgilerinin yer aldığı rehber, Hizbullah tarafından Whatsapp gruplarında paylaşıldı.

Rehberde, Lübnan'da Hizbullah'ın güçlü olduğu bölgelerin sektörlere ayrıldığı bir harita yer alırken, Suriye'ye gitmek isteyenlerden telefon numaraları verilen sektör sorumlularıyla irtibata geçmeleri isteniyor.

Hizbullah mensuplarının ailelerine ayrıca, Lübnan'dan Suriye gittiklerinde de burada temasa geçebilecekleri irtibatlar da verildi.

Aralarında Hizbullah mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişi, 23 Eylül'den bu yana, Beşşar Esed rejimi güçlerinin iç savaştaki saldırıları sonucu halkın boşaltmak zorunda kaldığı şehirlere yerleşmeye başlamıştı.

5 sınır kapısı ve geçit noktasından geçen en az 5 bin aile, Suriye'nin Humus, Şam, Halep, Hama ve Tartus şehirlerine yerleşmişti.

İlk etapta barınma merkezlerine yerleştirilen aileler daha sonra rejim güçlerinin yıllar önceki saldırılarında boşaltılmış köylere gönderiliyor.

Aileler, Şam'da Seyyide Zeynep, Hüseyniyye, Huceyra, Eski Zehra, Kazaz, Zeynelabidin ve Cura mahallelerine, Humus ilinde ise Kusayr, Telkelah, İran Vadisi, Es Sebil ve Abbasiye bölgelerine yerleştiriliyor.

Hama ilinde ise Tavafra, Başura, Ebu Fida, Sindyane, Um Emed, Um Buyur ve Ebu Hakfe gibi bölgelerde barınıyorlar.

Özellikle Humus ili ve Şam'ın güney kesimi, Suriye iç savaşının başlamasıyla Esed rejimi safında çatışan Hizbullah'ın saldırılar düzenleyerek boşalttığı yerler olarak biliniyor.

İRAN LÜBNAN UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ

İran, ulusal hava yolu şirketi Iran Air, ikinci bir duyuruya kadar, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a uçuşları iptal ettiğini duyurdu.

İran devlet televizyonuna göre, Iran Air Sözcüsü Hüsam Kurbanali, "Bir sonraki duyuruya kadar, şirketin Beyrut'a olan tüm uçuşları iptal edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Sözcü, uçuşların yeniden başlaması durumunda uçuş saatlerinin yeniden düzenleneceğini kaydetti.

İSRAİL'İN LÜBNAN SALDIRILARINDA 1030 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1030 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

ÜLKE İÇERİSİNDE 150 BİNE YAKIN KİŞİ YERİNDEN OLDU!

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 86
  • Dadaş 13 dakika önce Şikayet Et
    İran gereksiz bir devlet
    Cevapla
  • Misafir 16 dakika önce Şikayet Et
    ancak açıklama yapıyor başka Bi şey yok
    Cevapla
  • Araphan 22 dakika önce Şikayet Et
    İran'ın ve Hizbullah'ın hiç bir işe yaramadığını bütün dünya gördü asıl hedef başka Avrupa Birliği ve ABD dünyaya gözdağı veriyor karşılarında bir devlet yok.kağittan İran'ın onlar için çalıştıklarını biliyor uyan müslüman türk dünyası
    Cevapla
  • Alparslan 23 dakika önce Şikayet Et
    Nasrallatı sattınız.. sizi de satacaklar iran hainleri.. Yavuz Selimler geliyor.. merak etmeyin
    Cevapla
  • Türkoğlu Türk 31 dakika önce Şikayet Et
    İran ve Hizbullah kadar boşa sallayan kuru sıkı atan başka yok.. Bari İsrail'e elinizdeki fuzeleri atıp öyle olseydiniz palavracilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ciddi bir artış var! İşte akıllı telefon bağımlılığı en fazla olan ülke!
Trafiğin en fazla olduğu şehir açıklandı! İstanbul kaçıncı sırada?