Nasrallah öldürüldü! Hizbullah'ın muhtemel yeni lideri!

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından yerine kuzeni Haşim Safiyuddin'in geçebileceği belirtiliyor. Hizbullah'ın yeni lideri olması beklenen Haşim Seyfettin kimdir?

Nasrallah öldürüldü! Hizbullah'ın muhtemel yeni lideri!
Nasrallah öldürüldü! Hizbullah'ın muhtemel yeni lideri!
GİRİŞ 28.09.2024 18:12 GÜNCELLEME 28.09.2024 18:19
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından gözler yerine geçecek isme çevrildi.

İsrail açıkladı, Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah ve Ali Karaki öldüİsrail açıkladı, Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah ve Ali Karaki öldü


Nasrallah'ın halefi olarak görülen kuzeni Haşim Safiyuddin, Hizbullah'ın yeni lideri olarak öne çıkıyor. Hizbullah'ın yürütme kurulu başkanı olarak grubun siyasi işlerini denetleyen Safiyuddin, ayrıca grubun askeri operasyonlarını yöneten Cihat Konseyi'nde de yer alıyor.



ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 2017 yılında terörist ilan edilen Safiyuddin, kamuoyuna yaptığı açıklamalarla çoğunlukla askeri duruşunu ve Filistin davasına olan bağlılığını yansıtıyor.

Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın bölgesel askeri güce dönüşmesine öncülük etti
Beyrut'ta 1960 yılında doğan Hasan Nasrallah, 1992 yılında Hizbullah'ın lideri oldu. Nasrallah İsrail ile onlarca yıl süren çatışmalara liderlik ve Hizbullah'ın bölgesel etkiye sahip bir askeri güce dönüşmesine öncülük etti. Nasrallah Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana yaklaşık bir yıllık çatışma döneminde Filistinli müttefiki Hamas'ı desteklemek için Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ateş açarak bölgesel nüfuzunu bir kez daha ortaya koydu, Yemenli ve Iraklı gruplar da "direniş ekseni" şemsiyesi altında faaliyet göstererek Hizbullah'ı takip etti.

Nasrallah'ın selefi Seyyid Abbas el-Musavi de İsrail saldırısıyla 1992'de öldürülmüştü.



Haşim Seyfettin kimdir?

İsrail saldırılarından sağ kurtulan Seyfettin, Nasrallah'ın kuzeni.

Yürütme konseyi başkanı olarak Hizbullah'ın siyasi işlerini denetliyor. Aynı zamanda örgütün askeri operasyonlarını yöneten Cihat Konseyi'nde yer alıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Seyfettin'i 2017 yılında terörist ilan etti.

Seyfettin, haziran ayında bir Hizbullah komutanının öldürülmesinin ardından İsrail'i uyardı ve cenaze töreninde “(Düşman) kendini ağlamaya ve feryat etmeye hazırlasın” dedi.

Hizbullah'ın Beyrut'un güney banliyölerindeki kalesi Dahiye'de kısa süre önce düzenlenen bir etkinlikte Filistinli savaşçılarla dayanışma göstererek “Tarihimiz, silahlarımız ve roketlerimiz sizinle” diye konuştu.

Seyfettin'in ABD politikasına yönelik eleştirilerini de yüksek sesle dile getirdiği biliniyor.

Hizbullah üzerindeki Amerikan baskısına cevaben 2017 yılında “Trump başkanlığındaki bu zihinsel engelli, çılgın ABD yönetimi direnişe zarar veremeyecek” demiş ve bu tür eylemlerin Hizbullah'ın kararlılığını güçlendirmekten başka bir işe yaramayacağını söylemişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • süleyman 4 dakika önce Şikayet Et
    safi komedi
    Cevapla
  • Misafir 5 dakika önce Şikayet Et
    Suriyede bebe katiline Allah lanet eylesin
    Cevapla
  • orhan 8 dakika önce Şikayet Et
    adamlar ne kadar rahat öldürüyorlar , bir su netanyahuyu öldürecek babayiğit çikmadi
    Cevapla
  • Seko 10 dakika önce Şikayet Et
    kuru sıkı bunlar da
    Cevapla
  • demirhan 12 dakika önce Şikayet Et
    neden bu galant ve netanyahu ya suikastlar yapılmıyor madem gücünüz bu kadar neden yahudunin Stratejik yerlerini çekip gösterdiniz vurun cehennemin dibine gitsin siyonistler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, CHP Milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi
Ciddi bir artış var! İşte akıllı telefon bağımlılığı en fazla olan ülke!