ABD Suriye'yi vurdu! Onlarca ölü var!

ABD Merkez Komutanlığı Kuvvetleri, Suriye'de iki hedefe saldırı düzenleyerek, aralarında terör örgütü DEAŞ ve El Kaide bağlantılı Hurras el-Din terör örgütlerinin çok sayıda üst düzey yöneticisinin de bulunduğu 37 militanı öldürdü.

GİRİŞ 29.09.2024 15:03 GÜNCELLEME 29.09.2024 15:43
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Komutanlığı Kuvvetleri (CENTCOM), Suriye'de iki noktaya saldırı düzenlediklerini duyurdu. 

ABD'nin gerçekleştirdiği saldırı sonucu terör örgütü DEAŞ ve El Kaide bağlantılı Hurras el-Din örgütünün üst düzey komutanlarının da de dahil olduğu 37 militan öldürüldü.

CENTCOM'DAN AÇIKLAMA!

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) konuya ilişkin sosyal medya platformu üzerinden yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

"ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Kuvvetleri (CENTCOM), Suriye'de iki hedefe saldırı düzenleyerek, aralarında DEAŞ ve El Kaide bağlantılı Hurras el-Din terör örgütlerinin çok sayıda üst düzey yöneticisinin de bulunduğu 37 teröristi öldürdü. Hava saldırıları, CENTCOM'un bölgedeki ortaklarıyla birlikte, teröristlerin ABD, müttefikleri ve bölge genelindeki ortaklarına karşı sivillere ve askeri personele yönelik saldırıları planlamak, organize etmek ve gerçekleştirmek için yürüttükleri çabaları bozmak ve zayıflatmak amacıyla devam eden taahhüdünün bir parçasıdır. 24 Eylül'de CENTCOM Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeybatısında bir hedefe saldırı düzenleyerek, Suriye'de askeri operasyonları denetlemekten sorumlu kıdemli bir Hurras el-Din lideri olan Marvan Bassam 'Abd-al-Ra'uf da dahil olmak üzere dokuz teröristi öldürdü. Hurras el-Din, ABD ve Batı çıkarlarına karşı saldırılar düzenleme konusunda küresel hedefleri olan, Suriye merkezli bir El Kaide bağlantılı örgüttür. Mervan Bassam Abdülrauf'a yönelik başarılı saldırı, Hurras el Din'in bir diğer üst düzey lideri Ebu Abdurrahman el-Mekki'nin öldürüldüğü başarılı saldırıdan bir ay sonra gerçekleşti. Ayrıca, 16 Eylül sabahının erken saatlerinde CENTCOM güçleri, Suriye'nin merkezindeki uzak bir DEAŞ eğitim kampına büyük çaplı bir hava saldırısı düzenleyerek, dördü üst düzey komutan olmak üzere en az 28 DEAŞ mensubunu öldürdü. Hava saldırısı, DEAŞ'ın ABD çıkarlarına ve müttefiklerimize ve ortaklarımıza karşı operasyonlar yürütme kabiliyetini bozacaktır."

 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Michael Erik Kurilla konuya ilişkin yaptığı açıklamada "IŞİD ve El Kaide'nin bir kolu olan Hurras el-Din'in liderlerine ve mensuplarına yönelik bu saldırılar, CENTCOM'un sorumluluk alanındaki terör örgütlerinin kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasına olan bağlılığını ve bölgesel istikrara olan desteğimizi temsil ediyor" ifadelerine yer verdi.

Saldırılarda sivillerin zarar görüp görmediğine ilişkin bir bilgi verilmedi.

KAYNAK: HABER7
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 121
  • Vatandaş... 12 dakika önce Şikayet Et
    Hedef Türkiye Adım adım yaklaşıyorlar Herkes uyansın artık Zaman Tek vucud olma ZAMANI...
    Cevapla
  • Diriliş... 13 dakika önce Şikayet Et
    abd ve israil önce müslümanları birbirine düşürüyor sonrada ayakda kalanı kendileri öldürüyor bu oyunu görmeyen arap ve müslüman ülkeler bunu hak etigine inanıyorum..
    Cevapla
  • Emrullah BALBABA 15 dakika önce Şikayet Et
    Bu imansız zalimler iyice kudurdu. Nasıl olsa ölenler Müslüman. Nasıl olsa Müslümanlar birlik olamıyor ve savunmasız. Dünyaya mazlumlar üzerinden göz dağı veriliyor. Bu tüm Müslümanlar için bir zillet durumudur. Cenabı Allah Müslümanları ayıktırsın uyandırsın. Düşmanlarımızı hor hakir zelil ve perişan eylesin inşallah
    Cevapla
  • Haydar 16 dakika önce Şikayet Et
    Yahudilere yol açıyorlar kafirler.
    Cevapla
  • Fethi 17 dakika önce Şikayet Et
    Çok şiddetli kınıyorum aha da kınadım tüm devletlerin yaptığı gibi ben aşırı derecede kınıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon 2026'da tek haneye inecek!
Lübnanlı gazeteci Nasrallah'ın ölümünü duyunca canlı yayında ağladı