Katil İsrail: Nasrallah'la birlikte 20 Hizbullah mensubu öldü

İsrail ordusu, Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırısında aralarında üst düzey isimlerin de yer aldığı 20 Hizbullah mensubunun daha hayatını kaybettiğini iddia etti.

GİRİŞ 29.09.2024 17:07 GÜNCELLEME 29.09.2024 17:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde Hizbullah'ın ana karargahına düzenlenen hava saldırılarında, Nasrallah'ın yanı sıra üst düzey isimlerin de yer aldığı 20 Hizbullah mensubu öldü.

Söz konusu hava saldırısında, Nasrallah'ın Güvenlik Şefi İbrahim Hüseyin Cezini, Nasrallah'ın Danışmanı Semir Tevfik Dib, Hizbullah Askeri Kapasite Artırım lideri Abdülemir Muhammed Seblini, Hizbullah'ın Silah Gücü Koordinatörü Ali Naaf Eyüb'ün öldürüldüğü ileri sürüldü.

Hizbullah'tan ise söz konusu iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Hizbullah, bugün yaptığı açıklamada, askeri komutanlarından Ali Karaki'nin 27 Eylül'de Hasan Nasrallah'ın hayatını kaybettiği İsrail saldırısında öldürüldüğünü duyurmuştu.

Hizbullah'ın askeri kanadının tepesindeki isim olduğu belirtilen Karaki'nin, hareketin yönetimindeki 3. isim olduğu ifade ediliyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    İsrail'de katil nasrallahta katil, Suriye'de esedle beraber müslümanları katlettiler
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    İsraili dünyada hiç bir ülke durduramaz sadece he rbir filistinli bir istailli öldürürse pes ederler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ANKA III, bölgedeki dengeleri sarsacak! Yunanistan'ın yakın takibine girdi
2025 yılında emekli olacaklara önemli uyarı!