Pezeşkiyan'ın sözleri İran'da gündeme oturdu! ABD ve Avrupalı liderler söz verdi!

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve Avrupalı liderlerin, İran'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastına karşılık vermemesi halinde Gazze’de ateşkes ilan edeceklerine dair kendilerine söz verdiğini açıkladı.

GİRİŞ 30.09.2024 07:33 GÜNCELLEME 30.09.2024 09:20
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonuna göre, Pezeşkiyan, dün akşam düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu.

İsrail'in bölgedeki saldırganlığına ve Batılı destekçilerine değinen Pezeşkiyan, "Siyonist rejimin suçları kabul edilemez ve cevapsız kalmayacak." dedi.



'ABD VE AVRUPALI LİDERLER SÖZ VERDİ'

Pezeşkiyan, "Şehit Heniyye suikastına İran'ın yanıt vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin iddiaları tamamen yalandı. Bu tür suçlulara bir şans vermek, onları daha fazla suç işlemeleri için cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır." ifadelerini kullandı.

SÖZLERİ TARTIŞAMALARA YOL AÇTI

İran Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları ülkede tartışmalara yol açarken gece saatlerinde İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi binasının önünde toplanan bir grup, bu açıklamalara karşı yetkililerden yanıt verilmesini talep etti.

İran, 31 Temmuz'da başkent Tahran'da Hamas lideri İsmail Heniyye'ye suikastın ardından İsrail'e misilleme kararı almıştı. Bu sırada, Tahran'ın, Gazze'de İsrail saldırılarının kalıcı olarak durdurulması karşılığında saldırı niyetinden vazgeçeceğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Tahran yönetimi ise "saldırıyla ulusal egemenliğini tehdit eden İsrail'in cezalandırılmasına dair alınan karar ile Gazze'de ateşkes çabalarının ayrı konular olduğunu ancak ateşkes sürecine zarar vermemeyi umduklarını" açıklamıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 146
  • Misafir 17 dakika önce Şikayet Et
    Ayrıca böyle konuşması henitenin ölümündende bunların sorumlu olduğunu gösteriyor onun ölümüne karşılık ne söz verildi Allah bilir
    Cevapla
  • alp 18 dakika önce Şikayet Et
    Hain İran
    Cevapla
  • Vatandaş 21 dakika önce Şikayet Et
    Kahrolsun hamaset, kahrolsun ucuz akılsız sivilleri yem eden katlettiren siyaset... Anlayana,
    Cevapla
  • İsa 21 dakika önce Şikayet Et
    Adam diyor ki ben ABD'nin İsrail için çalışıyorum. Haniye,Nasrullah ve diğerlerini ben sattım.
    Cevapla
  • atilgan 26 dakika önce Şikayet Et
    Gazze'de artık ne yapacaklar zaten Lübnan'da yapıyor yapacağını tek cephede çatışmak onların işine geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan son dakika yeni lider açıklaması! Tartışmalara son noktayı koydular
Meteoroloji'den İstanbul için sağanak uyarısı: Saatler kaldı!