İsrail, Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan etti, ülkeye girişini yasakladı

İsrail, Orta Doğu'da gerilimin acilen düşürülmesi çağrıları yapan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan ederek, İsrail'e girişine de yasak getirdi.

GİRİŞ 02.10.2024 13:19 GÜNCELLEME 02.10.2024 15:40
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

İsrail, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ülkeye girişini yasakladı.

İsrail'in, Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan ederek, İran'ın dünkü füze saldırısını "yeterince kınamadığı" için bu kararı aldığı bildirildi.

"GUTERRES, BM TARİHİNDE BİR LEKE OLARAK HATIRLANACAKTIR"

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Genel Sekreter Guterres hakkında, "BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, bugün İsrail'de istenmeyen kişi ilan edildi ve ülkeye girişi yasaklandı. İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını kesin bir dille kınayamayan biri, İsrail topraklarına ayak basmayı hak etmiyor demektir. Bu Genel Sekreter, 7 Ekim'de Hamas tarafından gerçekleştirilen katliamı ve cinsel vahşeti henüz kınamamış ve Hamas'ın terör örgütü ilan edilmesi için herhangi bir çaba sarf etmemiştir. Hamas, Hizbullah, Husiler ve şimdi de küresel terörün anavatanı olan İran'dan teröristlere, tecavüzcülere ve katillere destek veren bir Genel Sekreter, BM tarihinde bir leke olarak hatırlanacaktır. İsrail, Guterres olsun ya da olmasın, vatandaşlarını savunmaya ve ulusal onurunu korumaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

GUTERRES NE DEMİŞTİ?

BM Genel Sekreteri Guterres, Orta Doğu'da çatışmanın genişletilmesini kınamış ve acil ateşkes çağrısında bulunmuştu. Yazılı açıklama yapan Guterres, "Orta Doğu'da çatışmanın genişletilmesini kınıyorum. Buna artık bir son verilmesi lazım. Acil ateşkese ihtiyaç var." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 99
  • Avşaroğlu 2 saat önce Şikayet Et
    Katil İsrail sen böyle diyorsan demek ki Guterres şu ana kadar BM Genel Sekreterliğine gelenlerin en iyisi.
    Cevapla
  • Hadi 2 saat önce Şikayet Et
    Aşağılık katil kuduz itrail.....
    Cevapla
  • yunus 2 saat önce Şikayet Et
    Cinsel vahşet varsa 7 ekimin üzerinden 9 ay 10 gün çoktan geçti. Kaçtane yahudi filistinli çocuk doğurdu. Sayısını açıklasanıza adiler. Siz hapishanelerinizdeki erkek mahkumlara tecavüzü meşru sayan adi bir milletsiniz.
    Cevapla
  • Ahmet 2 saat önce Şikayet Et
    E tabii,BM senin babanın çiftliği.Bütün uluslararası kurumlar senin babanın çiftlikleri, isanlar senin kölen,uluslararası Cemia, bütün varlık, bütün dünya, bütün Alem sadece ve sadece kutsal olan senin için hizmet edecek senin kölelerin Dolayısıyla senin her türlü pisliğini örtbas edip Sana hizmet etmeyen seni alkışlamayan sana şakşak yapmayan istenmeyen adamdır. adi siyonister
    Cevapla
  • VATANSEVER ASKER 2 saat önce Şikayet Et
    israel katz ALÇAĞI İsrail'de ONUR VARMİKİ ONU KORUYACAKSINIZ ; OLMAYAN ŞEYİN NEYİNİ KORUYACAKSINIZ ; SİZ ANCAK ONURSUZLUGUNUZU KORURSUNUZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okan Buruk için 5 maçtan men tehlikesi!
Ortadoğu'daki gerginlik piyasaları alt üst etti! Kaçan kaçana...