Almanya "İslamcılığı Önleme Görev Gücü" kurdu

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, radikalleşmeyi erken aşamada tespit etmek ve önlemek amacıyla "İslamcılığı Önleme Görev Gücü" isimli yeni bir grup kurduklarını duyurdu. Grubun içerisinde, başörtüsü yasağını savunan uzman da yer aldı.

Almanya "İslamcılığı Önleme Görev Gücü" kurdu
Almanya "İslamcılığı Önleme Görev Gücü" kurdu
GİRİŞ 04.10.2024 16:13 GÜNCELLEME 04.10.2024 16:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alman hükümeti "İslamcılığı" önlemek için çalışma grubu kurdu. Almanya İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yayımlanan açıklamaya göre, "İslamcılığı Önleme Görev Gücü", özellikle gençlerin çevrim içi platformlarda maruz kaldığı radikalleşme süreçlerinin önlenmesine yoğunlaşacak.

İçişleri Bakanı Faeser, radikalleşmenin internet üzerinden hızla yayıldığını belirterek, "İnternette ve sohbetlerde radikalleşen genç failleri giderek daha fazla görüyoruz. Bu radikalleşme süreçlerini daha erken fark edip durdurmalıyız ve mümkünse daha fazla gencin en başından radikalleşmesini önlemeliyiz." ifadelerini kullandı.

WhatsApp, Snapchat, Telegram ve TikTok gibi platformların İslamcı gruplar tarafından özellikle genç ve savunmasız kullanıcıları etkilemek için kullanıldığının altını çizen Faeser, görev gücünün önleme alanında önemli bir adım olduğunu belirtti.

Görev gücü, iki yıl sürecek çalışmalar kapsamında, her altı ayda bir İçişleri Bakanlığına yeni önlemler ve tavsiyeler sunarak radikalleşmeyi önleyici tedbirler geliştirmeyi hedefliyor.

GÖREV GÜCÜ İÇİNDE BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI SAVUNAN UZMAN DA VAR

Çalışma grubunda, güvenlik kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademi dünyasından 9 uzman görev alıyor. Ekibin dikkati çeken üyeleri arasında, Leibniz Barış ve Çatışma Araştırmaları Enstitüsünden Julian Junk, Münster Üniversitesinden Mouhanad Khorchide, Osnabrück Üniversitesinden Michael Kiefer ve Aşağı Saksonya Eyaleti Kriminal Dairesinden Lisa Borchardt gibi isimler bulunuyor.

Bu isimlerden bazılarıysa geçmişte İslam ve Müslümanlara yönelik tartışmalı ifadeleriyle biliniyor. Özellikle Münster Üniversitesi İslami İlahiyat Merkezi Müdürü Mouhanad Khorchide, Avusturya'da başörtüsü yasağını ve bazı camilerin kapatılmasını desteklemiş, bu durum eleştirilere yol açmıştı.

Ayrıca Khorchide’nin Avusturya’daki Müslüman derneklerin kontrol altına alınmasını savunan yasal düzenlemeleri desteklemesi ve "siyasal İslam" terimini kullanması, Müslüman sivil toplum üzerindeki devlet kontrolünün artmasına katkıda bulunduğu gerekçesiyle sık sık eleştirildi.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • vatandaş 2 saat önce Şikayet Et
    Haçlı hırıstiyanlar islama savaş açtıkca okumayı seven milletleri islamı inceleyip kuranı okudumu kimse enğelliyemiyor direk islamı kabul ediyor buda papa ve papazları deli ediyor kiliseler boş kiliseler boş kalınca papazların para sorunu başlıyor parası olmayan papaz islam ülkelerine savaş açıp size demokrasi getirdik diye donlarına kadar sömürüyorlar işte hırıstiyanlık budur
    Cevapla
  • Mehmet 2 saat önce Şikayet Et
    önce İslam sanıklarını öne sürdüler olmadı şimdide engelleme yarışına girdiler. islamin nurunu sonduremeyeceksiniz, Ebu cehilin torunları
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizde. ne kadar yabancı varsa sınırdışı edilmeli. Ülkemde Avrupalı istemiyorum. Suriyeliler karşı olan varsa bende Avrupalı istemiyorum
    Cevapla
  • deli 2 saat önce Şikayet Et
    ne yapsalar boş Allah nurunu tamalayacak isteseler de istemeseler de
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tarihi dev projesinde kritik eşik aşıldı!
Avrupa'da şov yapan Kerem Aktürkoğlu'na dev talip!