Almanya "İslamcılığı Önleme Görev Gücü" kurdu
Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, radikalleşmeyi erken aşamada tespit etmek ve önlemek amacıyla "İslamcılığı Önleme Görev Gücü" isimli yeni bir grup kurduklarını duyurdu. Grubun içerisinde, başörtüsü yasağını savunan uzman da yer aldı.
Alman hükümeti "İslamcılığı" önlemek için çalışma grubu kurdu. Almanya İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yayımlanan açıklamaya göre, "İslamcılığı Önleme Görev Gücü", özellikle gençlerin çevrim içi platformlarda maruz kaldığı radikalleşme süreçlerinin önlenmesine yoğunlaşacak.
İçişleri Bakanı Faeser, radikalleşmenin internet üzerinden hızla yayıldığını belirterek, "İnternette ve sohbetlerde radikalleşen genç failleri giderek daha fazla görüyoruz. Bu radikalleşme süreçlerini daha erken fark edip durdurmalıyız ve mümkünse daha fazla gencin en başından radikalleşmesini önlemeliyiz." ifadelerini kullandı.
WhatsApp, Snapchat, Telegram ve TikTok gibi platformların İslamcı gruplar tarafından özellikle genç ve savunmasız kullanıcıları etkilemek için kullanıldığının altını çizen Faeser, görev gücünün önleme alanında önemli bir adım olduğunu belirtti.
Görev gücü, iki yıl sürecek çalışmalar kapsamında, her altı ayda bir İçişleri Bakanlığına yeni önlemler ve tavsiyeler sunarak radikalleşmeyi önleyici tedbirler geliştirmeyi hedefliyor.
GÖREV GÜCÜ İÇİNDE BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI SAVUNAN UZMAN DA VAR
Çalışma grubunda, güvenlik kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademi dünyasından 9 uzman görev alıyor. Ekibin dikkati çeken üyeleri arasında, Leibniz Barış ve Çatışma Araştırmaları Enstitüsünden Julian Junk, Münster Üniversitesinden Mouhanad Khorchide, Osnabrück Üniversitesinden Michael Kiefer ve Aşağı Saksonya Eyaleti Kriminal Dairesinden Lisa Borchardt gibi isimler bulunuyor.
Bu isimlerden bazılarıysa geçmişte İslam ve Müslümanlara yönelik tartışmalı ifadeleriyle biliniyor. Özellikle Münster Üniversitesi İslami İlahiyat Merkezi Müdürü Mouhanad Khorchide, Avusturya'da başörtüsü yasağını ve bazı camilerin kapatılmasını desteklemiş, bu durum eleştirilere yol açmıştı.
Ayrıca Khorchide’nin Avusturya’daki Müslüman derneklerin kontrol altına alınmasını savunan yasal düzenlemeleri desteklemesi ve "siyasal İslam" terimini kullanması, Müslüman sivil toplum üzerindeki devlet kontrolünün artmasına katkıda bulunduğu gerekçesiyle sık sık eleştirildi.
-
HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet EtHah Almanya bi sen eksiktin. ABD Rus kuzey akım boru hattını patlattı. Alman halkına "enerjiyi israf etmeyin. 2-3 kişi aynı anda duşa girin" diye yönlendiriyorsun veee ABD'nin dizinin dibinde emir eri gibi duruyorsun..Tüm Almanya "ABD postalları altında" ve KENDİ DERDİNİZE BİR MUM YAKIN ALMANYAA..Beğen Toplam 1 beğeni
-
vatandaş 1 ay önce Şikayet EtHaçlı hırıstiyanlar islama savaş açtıkca okumayı seven milletleri islamı inceleyip kuranı okudumu kimse enğelliyemiyor direk islamı kabul ediyor buda papa ve papazları deli ediyor kiliseler boş kiliseler boş kalınca papazların para sorunu başlıyor parası olmayan papaz islam ülkelerine savaş açıp size demokrasi getirdik diye donlarına kadar sömürüyorlar işte hırıstiyanlık budurBeğen Toplam 2 beğeni
-
Mehmet 1 ay önce Şikayet Etönce İslam sanıklarını öne sürdüler olmadı şimdide engelleme yarışına girdiler. islamin nurunu sonduremeyeceksiniz, Ebu cehilin torunlarıBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtBizim ülkemizde. ne kadar yabancı varsa sınırdışı edilmeli. Ülkemde Avrupalı istemiyorum. Suriyeliler karşı olan varsa bende Avrupalı istemiyorumBeğen Toplam 3 beğeni
-
deli 1 ay önce Şikayet Etne yapsalar boş Allah nurunu tamalayacak isteseler de istemeseler deBeğen Toplam 1 beğeni