İsrail ordusu Lübnan'da cami bombaladığını itiraf etti

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde içinde Hizbullah mensuplarının bulunduğu iddiasıyla bir camiye hava saldırısı düzenlediğini kabul etti.

İsrail ordusu Lübnan'da cami bombaladığını itiraf etti
İsrail ordusu Lübnan'da cami bombaladığını itiraf etti
GİRİŞ 05.10.2024 13:31 GÜNCELLEME 05.10.2024 13:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Bint Cubeyl kentindeki Salah Gandur hastanesinin yakınındaki camiye hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, caminin Hizbullah tarafından karargah olarak kullanıldığı ileri sürüldü.

İsrail'in dün gece Lübnan'ın güneyinde Bint Cubeyl kentindeki Şehit Salah Gandur Hastanesi kampüsü ve çevresini hedef alması sonucu 9 sağlık personeli yaralanmıştı.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan sınırında kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı.

İsrail, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine hava saldırısı düzenlemeye başladı.

İsrail ordusu, 30 Eylül'de de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını duyurdu.

Lübnan hükümetine bağlı Afet Yönetim Birimi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 11'e, yaralı sayısının da 9 bin 535'e çıktığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • HIDIR BUDUR 2 saat önce Şikayet Et
    KURAN TÜR SURESİ 45-49 . “-- Artık dehşete kapılacakları gün ile yüzyüze gelinceye kadar ONLARI KENDİ HALLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAK. KURDUKLARI PLANLAR o gün kendilerine hiçbir yarar sağlamayacak ve kendilerine yardım eden de olmayacak! Şüphesiz o zulmedenlere bundan başka bir azap daha var; fakat çoğu bunu bilmez.Sen rabbinin hükmünü SABIRLA BEKLE”
    Cevapla
  • Musa 4 saat önce Şikayet Et
    Er meydanına çıkamayan düşman , ABD nin himayesinde yukarıdan bombalıyor. Korkakça ve alçakça.
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Rabbim biz kendi evlerimizi koruyamadığımız gibi senin mabedini de koruyamıyoruz. Rabbim sana ibadet edilen mabedleri yıkanlara katından azab gönder.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Saadet Partisi büyük krizin eşiğinde! Zaman daralıyor