İsrail medyası: İran'a büyük ve şiddetli bir saldırı yapılacak

İsrail medyasının üç büyük haber organı (KAN, Haaretz ve Ordu Radyosu), İsrail ordusunun, 1 Ekim'de ülkelerine düzenlenen füze saldırılarına karşılık olarak İran'a "büyük ve şiddetli" bir askeri operasyon başlatmaya hazırlandığını yazdı.

GİRİŞ 05.10.2024 16:36 GÜNCELLEME 05.10.2024 16:53
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu KAN, Haaretz gazetesi ve ordu radyosunun haberlerinde, İsrail ordusunun, İran'a "büyük ve şiddetli" bir askeri saldırı başlatmaya hazırlandığı kaydedildi. İsrail ordusunun, İran'ın balistik füze saldırısının ülkede önemli bir hasara yol açmadığına inandığı belirtilen haberlerde, İran'ın saldırısından bu yana İsrail ordusunun önemli olacağına inandığı bir yanıt planladığı ve sert bir karşılık verilmeden saldırıyı geçiştirme gibi bir niyetinin olmadığı ifade edildi. İsrail'in, İran karşıtı koalisyondaki diğer tarafların da saldırıya katılacağını düşündüğü dile getirilen haberlerde, İsrail'in, İran sorununu kendi sorunları olarak gören diğer ülkelerden de uluslararası alanda destek aldığına işaret edildi. Haberlerde, bugün üst düzey askeri yetkililerin bir ortağın temsilcileriyle bir toplantı yaptığı ve İsrail'in, Amerikalıların İran'a yanıt vermede aktif rol alacağını düşündüğü kaydedildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurmuştu. Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, füze saldırısıyla İran'ın "büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini" söylemişti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 33
  • 654 1 saat önce Şikayet Et
    yapında görün ne oluyor bakalım bölgedeyarım saat ömrünüz kalıyormu alçaklar abdde sizi kurtaramayacak onların üsleri hatta direk abd şehirlerindeki nükleer askeri üsler hepsi yok olacak allahın izniyle hizbullah 5 kıtada zalimlere karşı saflarını güçlendirdi yıllardır hep müslümanlar adına mücadele veriyor allah yolunda yoksa 5 kıtada hizvbullahın ne işi var abd natoya karşı ama
    Cevapla
  • Ali 1 saat önce Şikayet Et
    hırlayıp duran İsrail,dersini İran veriyor..
    Cevapla
  • Köylü 1 saat önce Şikayet Et
    İsrail öldürürse kadın çocuk yaşlı demeden mubah ama İran öldürürse suç.amerika olmasa İsrail ne ki .61 yaşındayım gencligimde ben şahsıma söylüyorum Amerika için savasirdim.ama ne gördük Amerika İsrail'den farksız daha kötü.
    Cevapla
  • Karanlık Kamil 1 saat önce Şikayet Et
    İran hızlı tepki verip,bu tehdide cevap saldırısı yapmalı. Onu mu bekleyecek? Dur sen dur ben. Olmaz böyle.Bu gün yarın, İsrail i iki katlı güçlü vurmalı. Önceki, alacaklarıda var..
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 1 saat önce Şikayet Et
    İran acilen İran topraklarının tümünü çok ciddi hava sahasını korumalı gelen tehditler karşısında Rusya'dan Çin'den ve kuzey Kore'den yardım talebinde bulunmalıdır. Düşman en kısa sürede vuracak veya saldıracak dikkat et İran
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azra Akın'dan Emine Erdoğan'a teşekkür, eleştirilere yanıt
Rusya'nın beşinci nesil savaş uçağı Okhotnik-B düşürüldü