Katar'dan Macron açıklaması! Desteğini ilan etti

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail'e silah tedarikini durdurma çağrısının “savaşı durdurmaya yönelik önemli ve takdire şayan bir adım” olduğu bildirildi.

Katar'dan Macron açıklaması! Desteğini ilan etti
Katar'dan Macron açıklaması! Desteğini ilan etti
GİRİŞ 06.10.2024 06:29 GÜNCELLEME 06.10.2024 06:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail'e silah tedarikini durdurma çağrısı yapmasının yankıları sürerken, Katar’dan Macron’a destek geldi.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Macron'un çağrısı savaşı durdurmaya yönelik önemli ve takdire şayan bir adımdır ve BM ve Uluslararası Adalet Divanı kararları ile uyumludur" denildi. Açıklamada, "İsrail'i Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırganlığını durdurmaya zorlayacak kesin kararlar alması için uluslararası topluma yaptığımız çağrıyı yineliyoruz” ifadeleri kullanıldı.



MACRON'DAN AMBARGO ÇAĞRISI

France Inter radyosuna konuşan Macron, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi.

Macron, bölgede önceliğin siyasi bir çözüme geri dönmek ve Gazze'deki saldırılarda kullanılacak silah sevkiyatını durdurmak olduğunu ifade etti.

Fransa'nın bu kapsamda İsrail'e silah göndermediğini savunan Macron, İsrail'in, uluslararası hukuk ve insani hukuka uyarak kendisini savunması gerektiğini ifade etti

Macron, "Sivil halkı feda ederek terörle mücadele etmiyoruz." ifadesini kullanarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Fransa'nın tutumunu dikkate almamasını eleştirdi. Emmanuel Macron, "Sesimiz duyulmuyor ve bu bir hata; bu, İsrail'in gelecekteki güvenliği için de bir hata." dedi.

BLINKEN SUUDİ ARABİSTAN VE FRANSA İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile görüştüğünü ifade etti.

Miller, ikilinin “Lübnan ve İsrail'deki sivillerin evlerine dönmelerine olanak sağlayacak 1701 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının uygulanmasının önemi ve Gazze'de ateşkes sağlanması için sürdürülen çabalar” hakkında konuştuğu bilgisini paylaştı. Blinken’in Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Âl Suudi ile de görüştüğünü açıklayan Miller, görüşmede “Lübnan'daki acil ihtiyaçların giderilmesi, Gazze'de ateşkesin sağlanması ve bölgesel gerginliklerin azaltılmasına yönelik çabaların” ele alındığını söyledi. Miller, Blinken’in Fransız mevkidaşı Jean Noel Barrot ile yaptığı görüşmede ise İsrail, Gazze ve Lübnan'ı ve çatışmaların durması için diplomasinin önemini ele aldığını açıkladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    lübnan yöneticileri fransanın güdümünde onun ambargo istiyor filistine karşı niye istemedi ben olam lübnan yöneticilerin yerine fransayı davet ederdim ülkeye kafir itrail ne yapardi acaba
    Cevapla
  • gökdereli 3 saat önce Şikayet Et
    Herşey sözde kalıyor
    Cevapla
  • zor-bey 3 saat önce Şikayet Et
    Fransizlar dunyadaki en kalles insanlardi söylemleryle uyguladiklari hep ters dir bu diyorsaki silah vermiyoruz el altindan kesin gonderiyordur
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    duyda inanma ey Müslüman onlar hep oyalama takdiği
    Cevapla
  • Ahmet 3 saat önce Şikayet Et
    Ey Amerika,ey İngiltere ve ey siyonistler sizler bittiniz. İnsanlar yüzlerinizr tükürecek... Sizler için ne söylenilse azdır... Düşmanlıkta dahi insanda bir şeref var,bir hasiyet var. Bunların hiçbirisi sizlerde yok, çünkü insan değilsiniz. Ey bebek katilleri kaybettiniz,hem dünyanızı hem de ahiretinizi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD, Kanada ve İngiltere'de başladı! Türkiye’de hayata geçiriliyor! Flaş Instagram adımı
Beyaz Saray'da hareketli dakikalar