BM Genel Sekreteri Guterres'ten '7 Ekim' mesajı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "7 Ekim'de meydana gelen korkunç olaylara odaklanmak gerektiğini" belirterek, bu günden sonra Gazze halkının hayatlarının yıkıldığına ve korkunç acılara maruz kaldıklarına dikkati çekti.

GİRİŞ 06.10.2024 09:03 GÜNCELLEME 06.10.2024 09:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Guterres, 7 Ekim vesilesiyle bir video mesaj yayınladı.

Uluslararası toplumun bugün "Hamas'ın korkunç faaliyetleri"ni kınaması gerektiğini belirten Guterres, aynı zamanda doğal olarak 7 Ekim'de meydana gelen olaylara odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Guterres, kurbanlar ve yakınlarıyla dayanışma içinde olduğunu kaydetti.

"7 Ekim'in ardından korkunç bir şiddet dalgası boy gösterdi." diyen BM Genel Sekreteri, İsrail'in 7 Ekim'in ardından başlattığı saldırıların Gazze halkının hayatını yıktığını ve korkunç acılara maruz bıraktığını dile getirdi.

Guterres, şimdi de Lübnan halkının acıya maruz bırakıldığını belirterek, "Artık esirleri serbest bırakma, silahları susturma ve bölgeyi saran acıyı durdurma zamanı. Şimdi barış, uluslararası hukuk ve adalet zamanı." dedi.

İsrail, Filistin ve diğer ülkeler için kalıcı çözüm amacıyla çalışmaktan vazgeçilmemesi gerektiğini vurgulayan Guterres, ancak bu şekilde bölge ülkelerinin barış, onur ve saygı içinde birlikte yaşayabileceğine dikkati çekti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • izol 3 saat önce Şikayet Et
    7 ekümden önce gazze ve filistinde sanki bayram idi gibi lanse edilmesi de 19218 den beri alçakların bir zülmü var hep israil abd diyoruz ama yılanın başı asıl ingilizlierdir bu dünyada
    Cevapla
  • Recep Kapucu 3 saat önce Şikayet Et
    Ahlaksızlar sizi.. Yıllardır Filistinlilerin ev arazi ve iş yerlerinin zorla elinden alındığını görmezsiniz yapılan katliamlara dur demezsiniz, aldığınız kararları hiçe sayan ları görmezsiniz yeter artık diyenleri değerlerine sahip çıkanları terörist görürsünüz. Sevsinler sizin adalet anlayışınızı..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Resmi Gazete'de yayımlandı! Bir ilde daha petrol heyecanı
Fransızlar abarttı! Sıra Türkiye'de! Hazımsızlığın böylesi!