ABD büyükelçisine ültimatom: Ya özür dile ya da ülkeden ayrıl

Uganda Genelkurmay Başkanı Kainerugaba, ABD Büyükelçisi Popp'un, aynı zamanda babası da olan Devlet Başkanı Museveni ve hükümetine saygısızlık yaptığını iddia ederek özür istedi. Kainerugaba, "Ya özür dile ya da ülkeden ayrıl." dedi.

ABD büyükelçisine ültimatom: Ya özür dile ya da ülkeden ayrıl
ABD büyükelçisine ültimatom: Ya özür dile ya da ülkeden ayrıl
GİRİŞ 07.10.2024 10:17 GÜNCELLEME 07.10.2024 10:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uganda Genelkurmay Başkanı General Muhoozi Kainerugaba, ABD'nin ülkedeki büyükelçisinden özür dilemesini istedi. Genelkurmay Başkanı Kainerugaba, ABD Büyükelçisi William Popp'un özür dilememesi halinde ülkeden ayrılması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda, Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin oğlu da olan Kainerugaba, Popp'tan neden özür beklediği konusunda ayrıntı vermedi. Kainerugaba, babası olan Uganda lideri Museveni ve hükümetine saygısızlık yapıldığını iddia etti. General Kainerugaba, bu sosyal medya paylaşımını daha sonra sildi.

SEBEP YAPTIRIMLAR MI?

Kainerugaba ile ABD elçisi arasındaki gerilimin neden kaynaklandığı tam olarak bilinmiyor. ABD elçiliği de Uganda Genelkurmay Başkanı'nın talebini şaşkınlıkla karşıladığını belirtti. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Ugandalı yetkililer ise, sorunun bu hafta dört polis şefine uygulanan ABD yaptırımları olabileceğini söyledi. Bu isimler arasında yer alan Elly Womanya'nın, General Kainerugaba'ya yakın olduğu kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Uganda polis teşkilatındaki dört memura; zalimce, insanlık dışı, aşağılayıcı muamele ve işkence yaptıkları gerekçesiyle yaptırım uygulandığını duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    işte böyle
    Cevapla
  • Hiç 4 saat önce Şikayet Et
    Büyük şeytan terörist Abd
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Abd Dünyayı Tekeline almak istiyor.Abd Dünyayı Kan ve gözyaşına boğdu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Sanki ölmek için doğmuşlar..." Gazze kabininde o anları yaşadılar
Meteoroloji'den son dakika kuvvetli yağış uyarısı!