İsrail’den Gazze’nin kuzeyine tahliye emri

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliye ve Beyt Lahya’da yaşayan Filistinlilere şeridin güneyinde İsrail tarafından belirlenen insani bölgeye tahliye emri verdi.

GİRİŞ 07.10.2024 14:40 GÜNCELLEME 07.10.2024 17:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’daki saldırıları devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Gazze Şeridi’ndeki saldırıların başlamasının yıldönümünde Filistinlilere yönelik açıklama yaptı.

'BELİRNENEN BÖLGELERE GİDİN'

Açıklamada, Şeridin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliye ve Beyt Lahya’da yaşayan Filistinlilere güneydeki İsrail tarafından belirlenen insani bölgeye tahliye emri verildi.

IDF'nin Arapça sözcüsü Albay Avichay Adraee, “IDF güçleri şu anda bölgede büyük bir güçle operasyon yürütüyor. Güvenliğiniz için bu bölgeleri derhal boşaltmalısınız” ifadelerini kullanarak, boşaltılması gereken bölgelerin bir haritasını yayınladı. Adraee, Salah al-Din yolunun, sivillerin Gazze'nin güneyine kaçabilmeleri için bugün yerel saatle 08.00 ile 17.00 arasında insani yardım koridoru olarak açılacağını söyledi.

KATİLLER YİNE ÇOCUK ÖLDÜRDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun işgal altındaki Doğu Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalandiya Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında 12 yaşındaki Filistinliyi vurarak öldürdüğünü belirtti. Açıklamada, baskında 3’ü çocuk 7 Filistinlinin yaralandığı, 20 Filistinlinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

İSRAİL'İN LÜBNAN SALDIRISI DEVAM EDİYOR

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'na göre, İsrail güçlerinin Lübnan’ın doğusundaki Bekaa Vadisi’nde yer alan Kaliya kasabasında bir evi vurdu. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    bat be dünya neya yarıyoraun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Boşa geçmeyen bir ömür! Türkiye'ye verdiği hizmetler unutulmayacak
Geç emekli olan fazla maaş alacak! İşte tüm detaylar...