Çin Devlet Başkanı 12 yıl sonra Türkiye'ye geliyor

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 12 yıl sonra 2025 yılı başında Türkiye'ye gelecek.

GİRİŞ 07.10.2024 20:32 GÜNCELLEME 07.10.2024 21:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in, 2025 yılı başında Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 2025 yılı ortalarında yapılması beklenen Şangay Grubu Zirvesine katılması bekleniyor.

EN SON 12 YIL ÖNCE GELMİŞTİ

2012’de Türkiye'de büyük bir protokolle konuk edilen Xi Jinping'in ziyareti, iki ülke basınında da olumlu yorumlanmıştı.

Xi Jinping, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili ilişkilerin gelişmesi için üst düzey temasların sürdürülerek stratejik güvenin arttırılması, gerçekçi işbirliği genişletilerek ortak gelişmenin gerçekleştirilmesi, kültürel iletişim sıkılaştırılarak halklar arasındaki dostluğun güçlendirilmesi ve çok taraflı işbirliğinin güçlendirilerek, ortak çıkarların korunması gibi başlıkları ele almıştı.

KAYNAK: ENSONHABER
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • HIDIR BUDUR 1 saat önce Şikayet Et
    Emperyalizm ; " UYGUR KONUSUNU" TÜRK-ÇİN İLİŞKİLERİNİ, "Kırım "konusunu Türk-Rus ilişkilerini, “Güney Azerbaycan “konusunu Türk-İran ilişkilerini, baltalamak için kullanır. Tabiiki bu konular önemlidir ancak “emperyalizme kıyakçılık kapsamında” değil BU SORUNLARI O ÜLKELERLE BAŞBAŞA GÖRÜŞEREK ÇÖZMELİYİZ.
    Cevapla
  • kemal 1 saat önce Şikayet Et
    Jinping buraya gelmez. Kafa yormaya gerek yok.
    Cevapla
  • recep 2 saat önce Şikayet Et
    Hadi ya niye burası kafirin tepinme tarlası mı biraz bağamsız düşün bir zaman gelecek türkler hem çin de hem de abd de üst kuracak
    Cevapla
  • Fehmi 2 saat önce Şikayet Et
    Çin ile daha yakın işbirlikleri yapmalıyız doğunun parlayan yildizi çin ayrıca bütün ülkeler doların uçak biletini alıp ABD ye yolcu etme zamanı geldi başka bir ticari para birimi oluşturulmalı yeter deccalin parasını kullandığımız kırılmış tahtı atın ulkelerden
    Cevapla
  • Das 3 saat önce Şikayet Et
    Cin le anlasilmall cin e türkiye de askeri üst liman verilmeli cin nükleer silahlari türkiyede konuslanmali
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 1 saat önce Şikayet Et
    Ne içtin kardeş sen burada Çin'e üs verirsen 20 yıl sonra biz azınlık oluruz. İncirlik üssünün yanını verelim Joniler ile birbirlerini yesinler. Sendeki zihniyet manda zihniyeti kurtul o düşünceden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde'den suikast açıklaması!
Dünyanın en pahalı ordusu açıklandı! Türkiye'nin ne kadar savunma bütçesi var?