Katil İsrail yeni hedefini açıkladı: Uzak durun!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u yoğun bombardımana tutan İsrail ordusu, Hizbullah’a karşı donanmayla saldırı başlatacağını duyurarak Sayda kentinden itibaren balıkçı tekneleri dahil herkesi denizden uzak durmaları için tehdit etti.

GİRİŞ 07.10.2024 22:28 GÜNCELLEME 07.10.2024 23:38
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı paylaşımda, Sayda kentinin kuzeyindeki Avali Nehri hattından itibaren Lübnanlılara balıkçı tekneleri veya diğer deniz araçlarıyla açılmaktan acil olarak kaçınmaları uyarısında bulundu.

Hizbullah'a karşı şimdi de donanmanın denizden saldırı başlatacağını duyuran İsrail ordusu, Lübnanlıları bu bölgede denize yaklaşmaları halinde canlarıyla tehdit etti.

 

İSRAİL GÜÇLERİ, BEYRUT'U VURMAYA DEVAM EDIYOR

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Beyrut'un Dahiye bölgesi bir kez daha İsrail'in hava saldırısıyla vuruldu. Bombardımanın ardından bölgeden yoğun dumanlar yükseldi.

Lübnan makamlarından ise hava saldırısında can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Dahiye'de "bir hedefe" hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Saldırının hedefine yönelik detay verilmeyen açıklamada, bombardımana ilişkin bilgilerin daha sonra açıklanacağı ifade edildi.

İsrail ordusu, düzenlediği hava saldırılarında Lübnan'ın güneyi ve doğusunun yanı sıra sık sık başkent Beyrut'ta "Hizbullah'ın kalesi" olarak nitelenen Dahiye bölgesini hedef alıyor.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'IN KUZEYİNE, BUGÜN 175 ROKET ATILDIĞI BELİRTİLDİ

İsrail Kanal 7 televizyonuna haberinde, sabah saatlerinden itibaren Lübnan'dan İsrail'in kuzey kesimlerine 175 roket atıldığını belirtti.

Söz konusu roketlerin nerelere düştüğü ve tahribatlarına ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Kanal 12 televizyonu ise Naharya, Akka, Hayfa ve Kiryot bölgelerine Lübnan'dan 40 roket atıldığını duyurdu.

Lübnan'dan atılan roketlerin bir kısmının parçalarının Akka'daki demir çelik fabrikasının yakınındaki açık alana düştüğü ve yaralanan olmadığı kaydedildi.

Saldırı sırasında Akka'da sığınağa gitmek üzere çabalayan bir kadının yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, Tel Aviv'e attığı roketlerin hasara yol açtığı ve bazı yaralananların olduğu belirtildi.

İSRAİL, LÜBNAN SINIRINA YAKIN 5 BELDEYİ "ASKERİ BÖLGE" İLAN ETTİ

İsrail ordusunun sosyal paylaşım sitesi X'te yaptığı açıklamaya göre, Rosh Hanikra, Şlomi, Hanita, Adamit ve Arab el-Aramshe beldelerinin saat 22'den itibaren "kapalı askeri bölge" ilan edildi.

Söz konusu bölgelere giriş çıkışların da kesinlikle yasaklandığı belirtildi.

İSRAİL'İN LÜBNAN'DA ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 2 BİN 83 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 83 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürerken Suriye'ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 38
  • Misafir 21 dakika önce Şikayet Et
    İsrail yok edilmedikçe bu utanç bize Dünyada Ahirette yeter
    Cevapla
  • 2025* 25 dakika önce Şikayet Et
    Suriyede heran israil ve suriye rejimi uçakları bsaldırabbirbirineilir.7 ekim tarihi nedeniyle eş zamanlı saldırılara tanık olabiliriz
    Cevapla
  • Ali kuloğlu 27 dakika önce Şikayet Et
    Kendimiz olursak AKSA TUFANI gibi ; nice inanmış az topluluklar çok gibi görünen topluluklara karşı galebe çalmıştır , yenmiştir. Sonuna kadar DİRENİŞ ... ya şehadet ya Zafer
    Cevapla
  • Ali kuloğlu 30 dakika önce Şikayet Et
    Bazı yorumlara bakıyorum da, sanki ayrı bir dünyada yaşıyorlar herhalde. Bölgeyi , dünyayı tanımıyorlarmı yoksa kasten mi öyle yapıyorlar anlamadım . Lütfen biraz okuyalım , arsştıralım , objektif, adaletli bakalım olaylara . Medya manipülasyonlarına gelirsek kendimiz olamayız . Zaten medya gücü siyonistlerin ellerinde , onlara endeksli hareket etmeyelim. Kendi gündemimizi oluşturalım .
    Cevapla
  • vatan daş 45 dakika önce Şikayet Et
    ALLAH c.c bize emrediyor biz dualarla Allah a havale ediyoruz siranin bize gelmesini bekleyen kurbanlik lar gibi ortadoğu ulkeleri bekliyor bir olun diri olun denmiş neden ses cikmiyor neden bir refleks verilmiyor lubnan dan sonra duracaklarmi sanıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam mücahitleri İsrail askerini tam isabetle vurdu!
Hayatta kalma savaşı! İÜ mezunu Gazzeli yaşadıklarını Haber7'ye anlattı