Son dakika: İsrail duyurdu: Karargah başkanı öldürüldü!

Son dakika haberi... İsrail ordusu, dün akşam Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine yönelik yapılan saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Süheyl Hüseyin Hüseyni'yi öldürdüklerini iddia etti.

GİRİŞ 08.10.2024 08:11 GÜNCELLEME 08.10.2024 10:21
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırılarda Hizbullah Karargah Başkanı Sühely Hüseyin Hüseyni'nin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu dün gece Beyrut'ta Hizbullah'a ait istihbarat karargahına saldırdığını bildirmişti. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın başkenti Beyrut'un yanı sıra diğer bölgelerinde ve Bekaa Vadisi'nde silah üretim tesisleri, bir fırlatma sahası ve diğer askeri altyapıyı hedef aldığını iddia etmişti.

İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah üslerine düzenlediği saldırının ardından İsrail ordusu, Hizbullah Karargah Başkanı Sühely Hüseyin Hüseyni'nin öldürüldüğünü duyurdu.

İSRAİL'İN LÜBNAN'DA ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 2083 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 83 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Bop 3 saat önce Şikayet Et
    Nokta atisiyla kim nerede ne yapiyo biliniyo ve indiriliyor basit gibi gelebilir ama istihabarar saglam savasmalarina gerek kalmiyor
    Cevapla
  • Hakan er 3 saat önce Şikayet Et
    İsrail'e istihbarat sağlayan müslümanlar ahirette vay vay vay halinize
    Cevapla
  • vatandaş 4 saat önce Şikayet Et
    Peki Neto’ya sıra ne zaman gelecek? Şimdi sırıtarak gelişmeleri izliyordur. Galiba o sıcak yatağında ölecek ama o da ölecek :))
    Cevapla
  • Dul Niyazi 4 saat önce Şikayet Et
    Lubnan istibarati yahudi kontrolunde.bu kadar saf mi olunur.hala evlerde toplamniyorsunuz.
    Cevapla
  • Ahmet 4 saat önce Şikayet Et
    gizli bilgileri terörist israile satan, milletine ihanet eden satılmışları derhal asmak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deha dizisinde İslam'a çirkin saldırı: Uyuşturucu satıcısının kapısına Besmele yazdılar!
Devlet Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: Mesele Beyrut değil, Ankara!