Son dakika: Dışişleri'nden 'Lübnan' açıklaması! Türkiye harekete geçti, yarın başlıyor...

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin yarın yapılacağını bildirdi.

GİRİŞ 08.10.2024 08:56 GÜNCELLEME 08.10.2024 12:18
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin yarın yapılacağı, bu çerçevede Türk Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin bugün Beyrut'a doğru yola çıkmasının planlandığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcudur. Tahliye işlemiyle ilgili detaylar bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezimizle temasa geçmiş olan vatandaşlarımızla ayrıca paylaşılacaktır. Gerektiği taktirde tahliye işlemleri izleyen günlerde devam edecektir. Vatandaşlarımızın ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlanmıştır. Tahliye için görevlendirilen gemilerimiz, ayrıca insani yardımlarımızı da Lübnan'a nakledeceklerdir."

LÜBNAN'DA BAKANLIKTAKİ KAYITLI VATANDAŞ SAYISI 14 BİN

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Lübnan'dan tahliye edilmek üzere 2 bin kişi kapasiteli iki gemi" bugün Mersin'den Beyrut'a gidecek.

Kaynaklar, Lübnan'dan tahliye edilmek isteyen Türk vatandaşlarından başvuruları topladıklarını ve 2 bin 500 kişinin başvuru yaptığını bildirdi.

Başvuru yapan tüm vatandaşlarla daha sonra tekrar temas kurulduğunu aktaran kaynaklar, tahliye konusundaki son kararlarını sorduklarını belirtti.

Kaynaklar, gelen yanıtlar sonrası "toplam 2 bin kapasiteli" iki geminin bu aşamada yeterli olacağının anlaşıldığı, toplanma alanları ve saati ilgili bilginin vatandaşlara mesaj yoluyla iletileceği ve gemilerin Mersin’den Beyrut’a bugün gideceğini kaydetti.

"Yarın vatandaşlarımız gemilere binecek ve ülkemize dönecekler. Türkiye'de ilk etapta ihtiyaç duyabilecekleri barınma gibi ihtiyaçları için ilgili kurumlarımız hazırlıkları yaptı." ifadesini kullanan kaynaklar, Lübnan'da bakanlıktaki kayıtlı vatandaş sayısının 14 bin olduğunu belirtti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • ddd 2 saat önce Şikayet Et
    ortadoğuyu tahliye etmeliyiz
    Cevapla
  • Fikret 2 saat önce Şikayet Et
    vatandaşların kabulu mecburi ama bir mülteci dalgasını ülkemiz kaldıramaz, şavasa hayır.
    Cevapla
  • Emre 2 saat önce Şikayet Et
    Yazık çok yazık. mühimmat silah vereceğimize şu hale bakın
    Cevapla
  • delidumrul 3 saat önce Şikayet Et
    bu aciz araplar acilen ülkelerini Türkiye ye ilhak kararı almalı. bu kafir siyonistlerle biz hesaplaşırız.
    Cevapla
  • Samsun 3 saat önce Şikayet Et
    Musade edecek mi yahudi bizim gemilere yolunu kesmesin denizde gemilerimizin zaten bahane arıyor büyük bir devletle savaşmaya reis almıştır garantiye inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
İtalya'dan flaş Osimhen açıklaması! "Galatasaray geçici bir çözüm"