İsrail'in İran'da nereleri vuracağı açıklandı

Tahran'ın misilleme saldırısına yanıt verme tehdidinde bulunan İsrail'in, ilk aşamada İran'ın nükleer tesislerini değil, İran'daki askeri üslerin yanı sıra bazı üst düzey istihbarat kurumlarının yerleşkelerini hedef alabileceği öne sürüldü.

GİRİŞ 08.10.2024 14:17 GÜNCELLEME 08.10.2024 14:54
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

The New York Times (NYT) gazetesinde çıkan yazıya göre, İran'a saldırması beklenen İsrail, ilk aşamada nükleer tesisleri hedef almaktan ziyade askeri üsler ve bazı istihbarat kurumlarının yerleşkelerini vurabilir.

Yazıda, İran'ın nükleer tesislerinin en azından ilk aşamada İsrail'in hedefi olmadığı öne sürülürken, "Bu hedefler, İranlıların karşı saldırılarla gerilimi tırmandırmaları halinde daha sonraya bırakılmış gibi görünüyor." ifadeleri kullanıldı.

İran'ın İsrail'e füze saldırısından sonra Tel Aviv'in "çok güçlü" misilleme tehditleri

İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırılarından sonra Tel Aviv yönetiminden "çok güçlü" misilleme tehditleri gelmişti.

İsrail medyası, Tel Aviv'in, İran'ın saldırısına karşılık ülkedeki petrol ve nükleer tesislerin yanı sıra Tahran'daki İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in konutu, Cumhurbaşkanlığı ofisi ve Devrim Muhafızları Ordusu'nun merkez binasının muhtemel hedefler arasında değerlendirildiğini iddia etmişti.

İsrail'in tehditlerine karşılık ise İranlı askeri yetkililer, herhangi bir saldırıya İsrail'in tüm enerji tesislerini ve altyapısını hedef alarak karşılık vereceklerini açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden ise 3 Ekim’de, İsrail'in, İran'ın petrol tesislerine saldırmasını destekleyip desteklemeyeceklerine ilişkin sorulan soruya "Şu anda bunu tartışıyoruz." yanıtını vermişti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 114
  • misafir 12 20 dakika önce Şikayet Et
    Netenyahu yu kim bir suikastle öldürecek.Ametikan başkanı, genel kurmay başkanı, İngiliz, Alman, Fransız yöneticileri rahat olmamalı.Amerikan uçak gemilerine patlayıcılar gizlice şimdiden yerleştirilmeli.Dünyanın kaç bucak olduğu zamanı gelince gösterilmeli.
    Cevapla
  • berk 25 dakika önce Şikayet Et
    rusya s400 verse de iran da biraz işe yarasa . şöyle 15-20 uçak vuracak tadından yenmez
    Cevapla
  • fuat bey 32 dakika önce Şikayet Et
    iran ! adamlar misilleme yapacağını ilan etmiş erken davranıp israile tüm füzeleri boşaltmalısın. vurduğunda en az bir yıl toparlanamayacaklarından emin olmalısın .sonra ağlama
    Cevapla
  • Misafir 40 dakika önce Şikayet Et
    danışıklı dövüş dedikleride tam bu işte. surasini vuracağım açılın dercesine. tiyatroya devam. keşke savaş ciksada bu sayede İran ve itrailde temizlesek.
    Cevapla
  • türkiye.m 44 dakika önce Şikayet Et
    tel Aviv denen mikrop yuvası kökten kurutulacak inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 yıl önce hiçbiri hayatımızda yoktu! İşte çok konuşulan o liste...
Bakan Bayraktar: Enerji sektöründe siber güvenlik hayati