ABD'li gazeteciden önemli iddia: Biden Netanyahu'ya küfür mü etti?

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu yalancılıkla itham ettiği ve birçok kez de küfürlü sözler kullandığı iddia edildi.

GİRİŞ 08.10.2024 19:26 GÜNCELLEME 08.10.2024 20:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CNN'de yer alan habere göre, ABD'li gazeteci Bob Woodward'ın çıkacak olan "War" isimli kitabında Biden ile Netanyahu arasında son aylardaki görüşmelere ve perde arkalarına ilişkin bilgilere yer verildi.

Kitapta, Biden ile Netanyahu arasındaki ilişkinin bu yılın bahar aylarında oldukça gerildiği ifade edildi. Nisan ayındaki bir telefon konuşmasında Biden'ın Netanyahu'ya Gazze Şeridi konusundaki stratejisini sorduğu, İsrail Başbakanı'nın ise Refah'a kara saldırısı düzenlemeleri gerektiğini söylediği aktarıldı.

Bunun üzerine Biden'ın "Bibi (Netanyahu'nun lakabı) bir stratejin yok." ifadesini kullandığı belirtildi.

İsrail'in mayıs ayında Gazze'nin Mısır sınırında yer alan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'a kara saldırısı başlatması üzerine Biden'ın yakın çevresiyle yaptığı konuşmada Netanyahu'ya küfür ettiği kitapta yer aldı.

Kitapta ayrıca Biden'ın sinkaflı kelimelerle Netanyahu için "yalancı ve o kötü bir adam" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

ABD'Lİ YETKİLİLER, RUSYA'NIN TAKTİK NÜKLEER SİLAH KULLANABİLECEĞİNDEN "KORKMUŞ"

Kitabın Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili bölümünde, ABD'li yetkililerin, Ukrayna'da çatışmaların arttığı bir dönemde Moskova'nın "taktik nükleer silah kullanabileceğinden korktuğu" öne sürüldü.

Buna göre, Eylül 2022'de Beyaz Saray'daki yetkililer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir taktik nükleer silah kullanma olasılığının yüzde 50 olduğuna inandıklarını ifade eden bir toplantı yaptı. Biden'ın talimatı üzerine Rus muhataplarıyla görüşen ABD Dışişleri ve Savunma bakanları, bu konuda Washington'ın net olduğunu vurguladı.

TRUMP, PUTİN'E KENDİ KOVİD-19 TESTİNDEN GÖNDERMİŞ

Kitabın Donald Trump'la ilgili bir bölümünde ise eski ABD Başkanı'nın, salgının en yoğun zamanında kendi kişisel kullanımı için ayrılan paydan Putin'e gizlice Kovid-19 test kiti gönderdiği iddia edildi.

Woodward ayrıca, görevinden ayrıldıktan sonra Trump'ın, Putin'le en az 7 telefon görüşmesi yaparak Rus liderle arasındaki iletişimi sürdürdüğünü öne sürdü.

Trump'ın seçim kampanya sözcüsü Steven Cheung, kitapla ilgili açıklamasında, Bob Woodward'un kitabında yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.

ABD merkezli Politico dergisinde de benzer haberler çıkmış ancak Beyaz Saray bunu yalanlamıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • dexmexixt 1 saat önce Şikayet Et
    Bu üçgenin tepesindeki tek gözü oymadığımız sürece Müslümanlara rahat yoktur bu dünyada adaya girin tek gözün işini bitirin.
    Cevapla
  • Hans 2 saat önce Şikayet Et
    Daha siz et beyinliler, burda şeytan kim iblis kim bunu bile bilmeyen siz kütük beyinler sizi...!
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    İkitane itttt
    Cevapla
  • Hmd 2 saat önce Şikayet Et
    İkisinine de ben küfür edeyim
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 saat önce Şikayet Et
    KURAN TÜR SURESİ 45-49 . “-- Artık dehşete kapılacakları gün ile yüzyüze gelinceye kadar ONLARI KENDİ HALLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAK. KURDUKLARI PLANLAR o gün kendilerine hiçbir yarar sağlamayacak ve kendilerine yardım eden de olmayacak! Şüphesiz o zulmedenlere bundan başka bir azap daha var; fakat çoğu bunu bilmez.Sen rabbinin hükmünü SABIRLA BEKLE”
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail teröristi küçük kızı boynundan vurdu!
Gurur dolu anlar! Türkiye ve Azerbaycan'dan kardeş dayanışması: Bir eşik daha aşıldı