NATO'dan son dakika askeri hamle! Bir ülkeden Putin'i çıldırtacak Rusya uyarısı

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna'nın savaşın başından bu yana en zor kışını yaşıyor olabileceğini söyledi. Finlandiya Başbakanı Alexandur Stubb ise Rusya'yı hedef alarak, "Rusya, Avrupa'nın her yerinde doğrudan tehdit" dedi.

GİRİŞ 08.10.2024 19:15 GÜNCELLEME 08.10.2024 19:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO karargahında Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Stubb ile İttifak'ın öncelikli gündemi olan Ukrayna'daki savaşla ilgili son durumu ele aldıklarını belirten Rutte, Finlandiya'nın Ukrayna'ya sağladığı 2 milyar avronun üzerinde yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

'UKRAYNA İŞGAL BAŞLADIĞINDAN BERİ EN ZOR KIŞINI YAŞIYOR OLABİLİR'

Rutte, Genel Sekreter olmasının akabinde geçen hafta Kiev'e düzenlediği ziyarette bu ülkeye askeri yardımları artırma gerekliliği mesajını verdiğini anımsatarak, "Rusya, Ukrayna'nın kritik enerji altyapısına saldırmaya devam ediyor. Ukrayna, tam ölçekli işgal başladığından beri en zor kışını yaşıyor olabilir." değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna'nın NATO üyeliğine ilişkin soruya Rutte, "Bu aşamada spekülasyon yapmak istemiyorum ancak açıkça bu geri döndürülemez bir yol." yanıtını verdi.

Rutte, 12 Ekim'de ABD'nin öncülüğünde Almanya'daki Ramstein üssünde yapılacak zirvede Ukrayna'ya sağlanacak askeri desteğin detaylı ele alınacağını kaydetti.

'RUSYA AVRUPA'NIN HER YERİNDE DOĞRUDAN TEHDİT'

Stubb da "Rusya, NATO ile Finlandiya için Avrupa'nın her yerinde ve ötesinde en doğrudan ve önemli tehdit olmaya devam ediyor." dedi.

Rusya'nın iki tür savaş yürüttüğünü belirten Stubb, bunun, bir yandan Ukrayna'da uluslararası hukuk da dahil sınır tanımayan diğer yandan siber saldırıların da dahil olduğu hibrit savaş olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Volgograd 3 saat önce Şikayet Et
    Rusya hiç bir zaman hiç kimse için tehdit olmadı. Siz tehdit olana kadar.
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    israile tek laf yok demekki putin haklı
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Bizim ülkemize enbüyük düşman abd ve Avrupa Birliği dir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu, 891 bin kişinin hakkına nasıl geçti? Kitapçıklar ortaya çıktı
26 yıl önce hiçbiri hayatımızda yoktu! İşte çok konuşulan o liste...