Netanyahu, Lübnan halkına seslendi! Gazze üzerinden aba altından sopa

İsrail, Lübnan'ın güneyine düzenlediği kara harekatını genişletirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu doğrudan Lübnan halkına seslenerek, "Lübnan'ı Gazze gibi bir yıkımdan kurtarmak için bir fırsatınız var." dedi.

GİRİŞ 09.10.2024 08:34 GÜNCELLEME 09.10.2024 09:06
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Sosyal medya hesaplarından görüntülü mesaj yayınlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Lübnan'ı Gazze'dekine benzer bir yıkım ve acıyla sonuçlanacak uzun bir savaştan kurtarmak için bir fırsatınız var. Ülkenizi Hizbullah'tan kurtarın ve bu savaş bitsin." dedi. Lübnan'ın içinde bulunduğu durumdan dolayı İran'ı suçlayan Netanyahu, yaşananlardan İsrail'in değil Tahran'ın sorumlu olduğunu iddia etti. Hizbullah'a darbe vurduklarını ve zayıflattıklarını savunan Netanyahu, Lübnan halkını Hizbullah'a karşı tutum almaya çağırdı. Netanyahu'nun bu çağrıları, "Lübnan'da iç savaş çıkarmak istiyor." şeklinde yorumlandı.

İsrail ordusu, bir hafta önce Lübnan'ın güney batısında Hizbullah'a karşı "sınırlı" bir kara operasyonu başlattığını açıklamıştı. Ordudan yapılan açıklamada, yeni birliklerin de kara operasyonuna katılmasıyla, Lübnan operasyonundaki asker sayısının 15 bine çıkarıldığı söylendi. Üç haftadır süren yoğun İsrail bombardımanında Lübnan'da 1400'den fazla kişi hayatını kaybetti ve 1,2 milyon kişi yerinden edildi. 

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 79
  • Dalgıç baba 57 dakika önce Şikayet Et
    Bu bir ihbardir sayın yetkililer boğazın tam 1 .köprünün altında en az 500 bin ton altın olduğunu tahmin ediyorum boğaz dalislarimda 5 - 10 kilo topluyorum heryer işıl ışıl sizde toplayın
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Yahudi kafiri er yada geç ayaklar altına alınacaksınız
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Uyanmamız lazım ey Müslümanlar...
    Cevapla
  • önce vatan 1 saat önce Şikayet Et
    köpek senin derdinhizbullah değil onu Kuran'da sizsiniz zaten şimdi adını kullanıp işgaller yapıyorsun son durağa bir durak kaldı sen şansını fazla zorlama it
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    alçak siyonist ler küfür tek millet tır sav uyanalim müslüman lar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gıda sahtekarları ifşa oldu...Sucuk yerine kanatlı eti, kebap yerine kalp! İşte firmalar
Altun'dan net mesaj! Sosyal medya için gündeme basılıyor