Alman polisinden Thunberg'e Filistin engeli

Almanya'nın Dortmund kentinde İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in de katılması planlanan Filistin yanlısı gösterilerin yapıldığı kampın polis tarafından dağıtıldığı bildirildi.

GİRİŞ 09.10.2024 11:06 GÜNCELLEME 09.10.2024 11:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin parlamento grubunun iç politika sözcüsü Alexander Throm, İsveçli aktivist Greta Thunberg'e gösterilere giriş yasağı getirilmesi çağrısında bulundu.

Throm, Federal İçişleri Bakanlığı'nın "Yahudi düşmanlarına" giriş yasağı koyması gerektiğini savunarak, "Buraya İsrail aleyhinde propaganda yapmak ve polisimizi karalamak için gelenlerin Almanya'da yeri yoktur." dedi.

Dortmund Üniversitesi yakınındaki Filistin yanlısı gösterilerin düzenlendiği kampın, polis tarafından Thunberg'in katılacağı gerekçesiyle dağıtıldığı belirtildi.

Polis konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Thunberg isimli kişiyle bağlantılı son olayların, onun şiddete başvuran bir katılımcı olduğu değerlendirmesine yol açtı." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Temaşagâh 6 saat önce Şikayet Et
    Hitler Yahudi, halkı Almanya dan Polonya ya sürdü. Zalim devlet İsrail ve İsrailli iş adamları parayla Almanya ya sanayi yatırımı yaptı. Üstüne de on yıllarca bizi katletdiniz diye tazminat ödettirdi Almanyaya. Şimdi sanayini yıkarım yatırımı çekerim ülkenden seni bitiririm diye tehdit ediyor. Zavallı Almanya da boyun eğiyor. En fazla israile karşı tepkili ve dik duracak ülke iken.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar, Kırgızistan'da duyurdu: Geliştirdik, sistem bu yıl devreye girebilir...
KPSS şartı aranmıyor! GSB ve kaymakamlıklara 2400 personel alınacak: Şartlar neler?