Riyad'da kritik buluşma! İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları bir araya geldi

İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları Riyad'da bir araya geldi. Kritik toplantıda Lübnan ve Gazze'deki durumlar ele alındı.

Riyad'da kritik buluşma! İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları bir araya geldi
Riyad'da kritik buluşma! İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları bir araya geldi
GİRİŞ 09.10.2024 17:49 GÜNCELLEME 09.10.2024 17:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Faysal Bin Ferhan ile ikili ilişkileri ve İsrail'in bölgedeki saldırılarını görüştü.

İran devlet televizyonuna göre, Erakçi, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da mevkidaşı Bin Ferhan ile bir araya geldi.

"FAYDALI VE YAPICI"

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, iki bakanın, İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan ve Gazze'deki durum başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeler üzerine "faydalı ve yapıcı" görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Tarafların, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının durdurulması ve sivillere derhal insani yardım sağlanması gerektiğini vurguladığını aktaran Bekayi, Erakçi ile Bin Ferhan'ın siyasi, güvenlik ve ekonomik alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki ortak kararlılıklarını yinelediğini kaydetti.

"BÖLGESEL İSTİŞARELERİN DEVAMI"

Erakçi, görüşmeden önce yaptığı açıklamada, Riyad ziyaretinin İsrail'in Filistin ve Lübnan'da işlediği suçların durdurulmasına yönelik bölgesel istişarelerin devamı olduğunu söylemişti.

İranlı Bakan, Riyad'daki temaslarının ardından Katar'da üst düzey yetkililerle görüşmek için Doha'ya gidecek.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • Fahri özcan 48 dakika önce Şikayet Et
    Müslümanların baṣına gelenleri çoğu sizin gibi itilaflı ve mesep ayrılığı yapan ülkeler yüzünden değilm bir Adam önce birliği sağlayında zararın neresinden dönerseniz kârdır
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 5 saat önce Şikayet Et
    Yumurta kapıya geldi mi yahudi yardakçıları? Biri ezelden yahudi muhibbi, biri zaten anezi yahudisi. Saldıran başka cins yahudi olunca dizlerinin bağı çözülmüş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek protokolü tedirgin etti! Dron kovalamaya çalıştı
Hırsızların hedefindeki otomobil! Evin önünden saniyelerle kayboluyor...