Maduro'dan İspanya'ya tepki: Başka gün bulamazlar mı?

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İspanya'nın her yıl 12 Ekim'de kutladığı Ulusal Günü kutlamalarını eleştirerek, "Bu tarih Amerika için soykırım, imha, kölelik ve sömürgeciliğin başlangıcını temsil ediyor." dedi.

GİRİŞ 10.10.2024 07:37 GÜNCELLEME 10.10.2024 09:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Maduro, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İspanya'nın 12 Ekim Ulusal Günü kutlamalarını hedef aldı.

İspanya'nın bu kutlamalar için farklı bir tarih seçmesi gerektiğini belirten Maduro, "İspanyollar 12 Ekim'de ulusal günlerini kutlamak için dışarı çıkıyorlar. Başka bir gün bulamazlar mı? Çünkü 12 Ekim, tüm Amerika kıtası için soykırımın başladığı gündür. Bu tarih Amerika için soykırım, imha, kölelik ve sömürgeciliğin başlangıcını temsil ediyor. Böyle bir kutlama 12 Ekim'de yapılmaz." ifadelerini kullandı.

Maduro, 12 Ekim'in Venezuela ve diğer Latin Amerika ülkeleri için farklı bir anlam taşıdığını vurgulayarak, "O tarih bizim için kanın, ölümün ve köleliğin günüdür. Bizim için o gün, direnişin, ölüme karşı yaşamın, köleliğe karşı özgürlüğün, monarşiye karşı cumhuriyet fikrinin günüdür." diye konuştu.

Kristof Kolomb'un Amerika kıtasına ilk kez ayak bastığı 12 Ekim 1492 tarihinin anılmasına dayanan etkinlikler, 1987 yılında yapılan yasal değişiklikle İspanya Ulusal Bayramı olarak resmileştirilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Garip 3 saat önce Şikayet Et
    guney Amerika'daki soykırımı yapanlar zaten ispanyollardır. onların bunu kutlaması doğaldır. müdürünün tepkisine bu olaydan dolayıdır.
    Cevapla
  • Sami 3 saat önce Şikayet Et
    Bunların hepsi DonKişot maalesef..
    Cevapla
  • firaset 3 saat önce Şikayet Et
    Hacklenmiş, ahmak milletlere hayali kavramlarla (demokrasi, insan hakkı, laiklik, saygı sevgi) insanlık dersi veren ve zavallı zihinlerce kabul gören batı vahşeti ve barbarlığı var olduğu günden beridir insanlıkla savaş halinde, hala kıblesini oradan çevirmeyen zavallı milyonlar var.
    Cevapla
  • xray 4 saat önce Şikayet Et
    maduro tarihte ameika diye bir şey yokken ispanya portekiz inigiliz fransa vardı. coğrafi keşifler adı altında sömürüye onlar geldiler. kalıcı olrakta eyaletler bölünerek amerika devleti kuruldu.
    Cevapla
  • Afi 4 saat önce Şikayet Et
    Dünya Adam görsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 13 polisimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili il başkanı gözaltına alındı!
CHP bir milli güvenlik sorunudur!