İsrail üç Hizbullah komutanını daha öldürdü

İsrail ordusu, Suriye'nin Kuneytra bölgesinde Hizbullah'ın Golan Tepeleri sorumlusu Adham Jahout'un, Güney Lübnan'da ise 2 Hizbullah komutanının öldürüldüğünü belirtti.

GİRİŞ 10.10.2024 10:18 GÜNCELLEME 10.10.2024 11:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) gece saatlerinde yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Suriye'nin Kuneytra bölgesini hedef aldığı, saldırıda Hizbullah'ın Golan Tepeleri sorumlusu Adham Jahout'ın öldürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, "Jahout'ın görevi, Suriye rejim kaynaklarından gelen bilgileri Golan Tepeleri'nde İsrail'e yönelik operasyonları kolaylaştırmak için Hizbullah'a aktarmaktı" ifadeleri kullanıldı.

IDF'den sabah saatlerinde yapılan açıklamada ise, Hizbullah'ın Günay Lübnan'da Hula Cephesi komutanı Ahmed Mustafa el-Hac Ali'nin, Meiss El Jabal bölgesindeki tanksavar birliğinin komutanı Muhammed Ali Hamdan'ın öldürüldüğü aktarıldı. El-Hac Ali'nin İsrail'in Kiryat Shmona bölgesine yönelik yüzlerce füze ve tanksavar füze saldırısından, Muhammed Ali Hamdan'ın ise İsrail'in kuzeyindeki yerleşim yerlerine geniş çaplı tanksavar füze saldırılarından sorumlu olduğu öne sürüldü.

KAYNAK: İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • muhammet 4 saat önce Şikayet Et
    kesinlikle hizbullahın içinde hemde yukarılarda bunlara kimin nerde olduğunu söyleyen birileri var. bu kadar uç isimleri almaları imkansız. yada umarım değildir iran bunlara bilgi satıyor. hizbullahın bu kadar derinini irandan başkası bilemez.
    Cevapla
  • halil 42 konya 4 saat önce Şikayet Et
    benim gözümde itin iti kırmasıdır.......inşallah irancı mezhepçiler tükenirken itrailede zarar verebilir.....suriyede ırakta müslümanları katleden irancılara acımıyorum
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Demekli adamların her yerde satın aldığı köpekleri var
    Cevapla
  • ismet pınar 4 saat önce Şikayet Et
    terörizmle böyle mücadele edilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: 13 polisimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili il başkanı gözaltına alındı!
81 ilde harekete geçidli! 4 bin 139 kişi yakalandı