Kaotik olaylara bir teşvik daha: Tecavüz ve ensest yazıların sahibine Nobel ödülü

2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sapkın ögeler barındıran kitaplarıyla tanınan Güney Koreli yazar Han Kang’a verilmesi tartışmalara neden oldu.

Kaotik olaylara bir teşvik daha: Tecavüz ve ensest yazıların sahibine Nobel ödülü
Kaotik olaylara bir teşvik daha: Tecavüz ve ensest yazıların sahibine Nobel ödülü
GİRİŞ 10.10.2024 21:15 GÜNCELLEME 10.10.2024 21:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Toplumdaki travmatik olayların çoğaldığı mevcut süreçte dizi, film, kitap gibi sanatsal çalışmaların bu vakalara etkisi tartışılırken uluslararası arenada tuhaf bir adım atıldı.

2024 Nobel Edebiyat Ödülü, “şiirsel düzyazısı nedeniyle” Güney Koreli roman yazarı Han Kang’a verildi. Yapılan açıklamada, “Tarihi travmalarla yüzleşen ve insan hayatının kırılganlığını ortaya koyan kesif şiirsel düzyazısı” nedeniyle Güney Koreli roman yazarı Han Kang’ın ödüle layık görüldüğü belirtildi.

MASUM KİTAPLAR DEĞİL

2024 Nobel Edebiyat Ödülü verilen Kang Vejeteryan, Beyaz Kitap gibi eserleriyle biliniyor.

Fakat Han Kang’ın kitapları ağır şekilde ensest ilişkiler, tecavüz, sapıklık öğeleri barındırıyor.

EPSTEIN ÇETESİNİN HAZLARINA HİZMET

Nobel ödülünde tercihlerin masum olmadığına vurgu yapan Gazeteci yazar Banu Avar, Han Kang’a ödül verilmesine tepki gösterdi. Jeffery Epstein skandalını hatırlatan Banu Avar, ödüllerin “Epstein çetesinin” beğenilerine hizmet eden kişilere verildiğini kaydetti.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Avar, şu ifadeleri kullandı:

“Nobel edebiyat ödülü yine şaşırtmadı. Güney Koreli Han Kang, Davos’un gözdesi ve insanı okurken ‘daha iğrenç ne olabilir?’ diye sordurma özelliğine sahip!

Tecavüz sapıklık aile içi cinsellik her türlü sapkın ilişki ve örnekleri Epstein’cı küresel çetenin beğenisi ile örtüşüyor!”

EPSTEIN SKANDALI

ABD’li Yahudi para baronu Jeffrey Epstein’ın başrolünde olduğu skandal, 2000’li yılların başından itibaren sayısız genç kızın cinsel istismarına karıştığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu. Suikast ve intihar teorileri arasında ölen Epstein’in özel uçağı ve adası, yasadışı faaliyetlerde bulunduğu yerler olarak öne çıkıyordu.

Davanın ardından birçok ünlü isimle olan bağlantıları ortaya çıkmaya başlamıştı. Epstein’in ölümüne rağmen, cinsel istismar ve insan kaçakçılığına karışan isimlerin ifşa edilmesi süreci hızla devam etti.

FBI, Epstein'ın pedofili ve fuhuş ağına engel olmamakla suçlanıyorFBI, Epstein'ın pedofili ve fuhuş ağına engel olmamakla suçlanıyor

_____________

ADINA ÖDÜL VERİLEN NOBEL DİNAMİTİN MUCİDİ

1901 yılından bu yana dağıtılan Nobel ödülleri, Alfred Nobel’in vasiyetiyle kendi derneği tarafından veriliyor.

Nobel tarihe dinamitin mucidi olarak geçti. "Güvenli Patlayıcı Tozu" olarak piyasaya sürülen dinamitin keşfi, kitle imha silahlarının başlangıç noktası olarak kabul ediliyor.

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 8
  • HIDIR BUDUR 1 saat önce Şikayet Et
    İsrail “pedofili adası” olarak bilinen adada “BİDEN’IN ÇIPLAK KÜÇÜK BİR KIZA KIRBAÇ” GÖRÜNTÜLERİNİ SIZDIRDI. BİDEN ve ABD artık “İsrailin kulu kölesi” olarak İsrail'in her dediğine mutlak itaat etmek zorunda...
    Cevapla
  • İstanbul-18 2 saat önce Şikayet Et
    Dinamidi icat ederek milyonlarca insanın öldürülmesine vesile olan bir adamın parası ile verilen ödülden ne beklenir ki. Katilin ödül parası sapığa gitmiş.
    Cevapla
  • Msfr 2 saat önce Şikayet Et
    Trump a da versinler,netanyahu ya, biden e…yakışır! Ödülü alana cehennem rezerve
    Cevapla
  • Turabi 2 saat önce Şikayet Et
    Satanistlere hizmet eden yükseltilir.
    Cevapla
  • bay E 2 saat önce Şikayet Et
    ödül zaten günah çıkarma sonucu insanlık katili nobeli güzellemesi.nobelin degersizliğini şuradan da rahatlıkla anlayınki orhan pamuk,ki kendisi türk ve türkiye ye bi fransız kadar uzakken verilmesidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Namazgah Camii açılışında tüm dünyaya çağrı: İsrail'e karşı ortak tavır alın
Bakan Şimşek işsizlik rakamlarını değerlendirdi