BM'den, İsrail'e son dakika uyarısı: Derhal geri çekilin!

Birleşmiş Milletler (BM), Lübnan'ı abluka altına alarak katliam saldırıları düzenleyen katil İsrail'e Lübnan'dan kara kuvvetlerini derhal çekmesini talep ederek uyarı yaptı.

BM'den, İsrail'e son dakika uyarısı: Derhal geri çekilin!
BM'den, İsrail'e son dakika uyarısı: Derhal geri çekilin!
GİRİŞ 10.10.2024 22:33 GÜNCELLEME 10.10.2024 23:00
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Son dakika Birleşmiş Milletler haberleri: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK),Fransa'nın talebi üzerine Lübnan'daki gelişmeleri ele almak üzere oturum düzenlendi. BMGK'de alınan kararla, İsrail'den Lübnan'ı bombalamayı sonlandırmasını ve ülkeden kara kuvvetlerini çekmesi talep edildi.

BM'den, İsrail'e son dakika uyarısı: Derhal geri çekilin!

'AKAN KANI DURDURAMAMAMIZ KAHREDİCİ'

Burada üye ülkeleri bilgilendiren BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, "Topluca şiddeti ve akan kanı durduramamamız kahredici." dedi.

DiCarlo, "İsrail'in Lübnan'ı bombalamayı sonlandırmasını ve ülkedeki kara kuvvetlerini derhal çekmesini istiyoruz." diye konuştu.

BÖLGE TOPYEKÜN SAVAŞIN EŞİĞİNDE

Aynı zamanda Hizbullah ve diğer devlet dışı aktörlerin İsrail'e roket ve füze atışını durdurması gerektiğini ifade eden DiCarlo, Lübnan'da durumun giderek daha alarm verici bir hal aldığını belirtti.

BM'den, İsrail'e son dakika uyarısı: Derhal geri çekilin!

DiCarlo, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde "kara operasyonlarının" ardından Hizbullah ve İsrail ordusu arasında çatışmanın yoğunlaştığını kaydetti. İnsani durumun da kötüleştiğini belirten DiCarlo, Lübnan'da sadece 1 haftada 300 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

DiCarlo, Lübnan'daki sağlık sektörünün de büyük baskı altında olduğuna işaret ederek, bölgenin topyekun savaşın eşiğinde olduğunu belirtti.

"Taraflar, başuçlarındaki silahları değil kendilerine sunulan diplomatik seçenekleri değerlendirmeli." diyen DiCarlo, hem Lübnan'ın hem de İsrail'in toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

BM'den, İsrail'e son dakika uyarısı: Derhal geri çekilin!

DiCarlo, siviller, sivil altyapılar, insani yardım personeli, sağlık çalışanları, gazeteciler ve BM personelinin hedef alınmaması gerektiğini vurguladı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı, "Şimdi bu şiddet sarmalını geri çevirme ve İsrail, Lübnan ve tüm bölgeyi felaketin eşiğinden çevirme zamanı." dedi.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • 86 milyondan 1 i 38 dakika önce Şikayet Et
    Misyonunu ifa etmekte yetersiz bir Birleşmiş Milletler üyeliğinde bizim ne işimiz var anlamıyorum
    Cevapla
  • OSMANOGLU 46 dakika önce Şikayet Et
    itrail uyarmi bu karara
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Hamas ne oldu ikş günde israili yok ediyordun edin bizi sevindirin Bir şeyler yapın artık
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    birleşmiş zalimler zaten başınızda Amerika var
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Birleşmiş milletlermiş...... amerikanın köpeği.... İt sürüleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil İsrail Beyrut'un merkezini bombaladı
Öğretmenleri yakından ilgilendiriyor! Teklif Meclis'ten geçti