Rusya’dan yeni S-400 teslimatı!

Rusya’nın Hindistan’a S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı 2025’te tamamlanacak.

GİRİŞ 11.10.2024 09:26 GÜNCELLEME 11.10.2024 09:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hindistan Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Mareşali Amar Preet Singh, beş adet S-400 sisteminden üçünün teslim edildiğini, kalan iki sistemin ise gelecek yıl Hindistan’a ulaşacağını açıkladı.

TESLİMATLAR 2025'TE BİTECEK

2018 yılında imzalanan 5 milyar dolarlık anlaşma kapsamında Hindistan, bu sistemlerle hava savunma kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor. Ancak, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonları nedeniyle teslimat süreçleri çeşitli aksaklıklara uğradı. Buna rağmen, Hindistan’ın Rusya ile savunma iş birliği stratejisi kesintiye uğramadan devam ediyor.

Singh yaptığı açıklamada, S-400 hava savunma füze sistemlerinin kalan teslimatlarının 2025 yılına kadar tamamlanacağını belirtti. Rusya’nın şu ana kadar üç sistemi teslim ettiğini, geri kalan iki sistemin ise planlandığı gibi 2024 yılı içerisinde teslim edileceğini ifade etti.

S-400 HAVA SAVUNMA FÜZE SİSTEMİ

2007 yılında hizmete giren Rusya’nın üretmiş olduğu yeni nesil uzun menzilli karadan havaya füze sistemi olan S-400, uçakları ve füzeleri imha etmek için tasarlanmıştır. İddiaya göre S-400, 400 km’ye kadar mesafede ve 30 km irtifada hedefleri imha edebilme özelliğine sahiptir.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Kstmn37 55 dakika önce Şikayet Et
    Adamlar 5 Adet s 400 sistemi alıyor onlara f35 satılıyor. Bize gelince s400 var diye ortak olduğumuz projeden çıkarıyorlar. Bu Türkiye üzerine oynanan siyonist bir oyun bu oyuna nazi hitleride katılıyor uyanık olmalı
    Cevapla
  • Duran canpolat 14 dakika önce Şikayet Et
    Biz mutehakiz 60 senedir kapılarında bekletiyorlar Türkiye bunu hiç bir zan hak etmedi
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 saat önce Şikayet Et
    NATO’daki ve PENTAGON'daki omzu kalabalık generaller başta ve NATO yetkilililerinin GÖZÜ NEREYE BAKIYOR?? NATO içinde SLOVAKYA, BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN gibi ülkelerde de hava Rus hava savunma sistemleri varken " DELİNİN PİPİSİNİ TUTUP DOLAŞMASI " gibi sadece “Türkiye S-400 almasın” nakaratını anlayabilen var mı??? Nedir bunların Türkiye ile dertleri??
    Cevapla
  • Doğruya 27 dakika önce Şikayet Et
    Kuzu suçsuzluğunu gidermek için dereye inmiş. Kurtta dere kenarında su içmekteymiş. Kuzu su içmekte iken kurt homurdanıp hırlamaya başlamış. Kuzu sormuş; ne suçum var niye kızıyorsun sana ne zararım var ! Kurt; suyumu bulandırdın diye karşılık verir. Ama der kuzu ben senin içtiğin suyu nasıl bulandırabilirim ben derenin aşağı tarafından içtim. Kurt kes sesini su bulandı işte demiş.
    Cevapla
  • Hasan 47 dakika önce Şikayet Et
    Dediğin ülkeler çatsa yaptırımlarından önce almış biz çatsa yaptırımlarından sonra aldık arada fark var.
    Cevapla
  • Ahmett 5 saat önce Şikayet Et
    Hani biz de S400 alacaktık... Koskoca Türkiyeye tek batarya yeter mi? 5-6 tane daha alınmalıydı...
    Cevapla
  • Osmanlı 1 saat önce Şikayet Et
    Tek değil 2 ad var
    Cevapla
  • Veli 1 saat önce Şikayet Et
    Yakında aldığını da çaktırmadan geri verecekler.
    Cevapla
  • Siperimiz var 2 saat önce Şikayet Et
    Artık bizde, daha iyisini yapıyoruz. Almanın bir anlamı kalmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'de birçok şehirde görüldü! TUA'dan son dakika açıklaması
Halk TV, tahliye provokasyonunu kendi yalanladı