Eski Ukraynalı vekil: Rus bayrağı asan kadın öldürüldü

Yüksek Rada’nın eski üyesi Oleg Tsarev, Ukrayna’nın Odessa kentindeki bir anıta Rus bayrağı asmaya çalışan kadının öldürüldüğünü belirtti.

Eski Ukraynalı vekil: Rus bayrağı asan kadın öldürüldü
Eski Ukraynalı vekil: Rus bayrağı asan kadın öldürüldü
GİRİŞ 12.10.2024 22:14 GÜNCELLEME 12.10.2024 22:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada’nın eski üyesi Oleg Tsarev, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, Ukrayna’nın Odessa kentindeki Rus çariçe 2. Katerina'nın anıtına Rus bayrağı asmaya çalışan bir kadının öldürüldüğünü belirtti.

Tsarev, “Kolluk kuvvetlerinin resmi versiyonuna göre ölüm nedeni kalp yetmezliği. Aslında gözaltına alınıp mahkeme öncesi gözaltı merkezine götürüldükten sonra öldürüldü" ifadelerine yer vererek, bu bilginin henüz teyit edilmediğinin altını çizdi.

Tsarev ayrıca, kadının gözaltına alındığı sırada polise, Donbass'ta işledikleri suçlar ve 2 Mayıs 2014'te Odessa'daki Sendikalar Evi binasının kundaklanması nedeniyle milliyetçileri affetmeyeceğini söylediğini belirtti.

Tsarev, olayın 7 Ekim akşamı meydana geldiğini, Çariçe 2. Katerina’nın yıkılan anıtının kaidesine Rus bayrağı asmaya çalışan kadının çevredekilerin tehdit ve hakaretlerine maruz kaldıktan sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındığını kaydetti.

Daha önce, Ukrayna merkezli Strana.ua gazetesi Odessa'da bir kadının, Rus Çariçe 2. Katerina’nın yıkılan anıtına Rus bayrağını asmaya çalıştığını bildirmişti.

 

KAYNAK: SPUTNİK
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Dumrul 2 saat önce Şikayet Et
    Burda olsa chpkk dan milletvekili olurdu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara Barosu'nun kongresinde ortalık karıştı! Tekme tokat kavga ettiler
Son dakika haberi... İsrail şokta! Peş peşe duyurdular: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü