ABD'den son dakika İran kararı! İsrail ordusu açıkladı! Savaş ilanı gibi THAAD adımı...

Katil İsrail ordusu, ABD'nin ülkede uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini konuşlandırdığını duyurdu.

ABD'den son dakika İran kararı! İsrail ordusu açıkladı! Savaş ilanı gibi THAAD adımı...
ABD'den son dakika İran kararı! İsrail ordusu açıkladı! Savaş ilanı gibi THAAD adımı...
GİRİŞ 12.10.2024 23:20 GÜNCELLEME 13.10.2024 00:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: Katil İsrail ordusunun Lübnan, Gazze ve İran'a saldırıları hız kesmeden devam ederken ABD, İran'ın İsrail'e olası saldırılarını önlemek amacıyla yeni bir adım attı.

ABD'den son dakika İran kararı! İsrail ordusu duyurdu! Savaş ilanı gibi THAAD adımı...

ABD, İSRAİL'E THAAD HAVA SAVUNMA SİSTEMİ KONUŞLANDIRDI

İsrail Ordu Radyosu X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "ABD, İran tehditlerine karşı hazırlık olarak THAAD hava savunma sistemini İsrail'e konuşlandırdı." ifadeleri kullanıldı.

ABD daha önce Mart 2019'da İsrail'de ortak savunma tatbikatlarının bir parçası olarak THAAD sistemini geçici olarak konuşlandırmıştı.

İSRAİL, İRAN'A BÜYÜK BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİRECEK

Yeni konuşlandırmanın kalıcı olup olmadığı ve sistemin İsrail'in savunma ağına entegre edilip edilmeyeceği konusu henüz bilinmiyor.

Şu anki konuşlandırma, İsrail’in İran’a karşı "büyük saldırı" hazırlıklarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

ABD'den son dakika İran kararı! İsrail ordusu duyurdu! Savaş ilanı gibi THAAD adımı...

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

İsrail’in halihazırda uzun menzilli Arrow, orta menzilli "Davud’un Sapanı" ve kısa menzilli "Demir Kubbe" olmak üzere 3 hava savunma sistemi bulunuyor ancak bu sistemler, İran’ın son misilleme saldırısında birçok füzeyi durdurmada yetersiz kalmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Osman 2 saat önce Şikayet Et
    Yanı İsrail'e rahat rahat vurabılırsın dıyor ama bılmıyorkı bu vuracagı nükleer tesıs bızı etkılerse savaş sebebı sayacagımızı
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Hain amerika
    Cevapla
  • özkan 2 saat önce Şikayet Et
    bize suriyeden roketler atıldığında patriot vermeyen amerikaya bak hele.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Zehir yedirdiler! İl il marka marka hileli ürünler sıralandı: Süt, peynir, tereyağ...
Son dakika haberi... İsrail şokta! Peş peşe duyurdular: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü