Macron’dan es-Sudani ve Berri’ye telefon... Orta Doğu görüşüldü!

Elysee Sarayı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Görüşmede Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ele alındı.

Macron’dan es-Sudani ve Berri’ye telefon... Orta Doğu görüşüldü!
Macron’dan es-Sudani ve Berri’ye telefon... Orta Doğu görüşüldü!
GİRİŞ 13.10.2024 13:16 GÜNCELLEME 13.10.2024 13:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile Orta Doğu'daki bölgesel durumu ele aldı.

"ENDİŞE DUYUYORUZ"

Elysee Sarayından yapılan açıklamaya göre, Macron, Irak Başbakanı es-Sudani ile telefonda görüştü. İki lider, Orta Doğu'da gerilimin artmasından ciddi endişe duyduklarını dile getirerek bölgesel çatışmanın önlenmesi konusunda kararlılıklarını yineledi.

Macron, İsrail saldırılarından etkilenen sivillerle dayanışma mesajı verdi. Gazze ve Lübnan’da acil ateşkes çağrısı yapan liderler iki ülke ilişkilerini her alanda güçlendirme taahhüdünde bulundu.

ACİL ATEŞKES SAĞLANMALI

Emmanuel Macron, Lübnan Temsilciler Meclisi Başkanı Nebih Berri ile de telefonda görüştü. İsrail’in Lübnan'a saldırılarının yoğunluğundan ve bu saldırıların sivil halk üzerindeki "dramatik" sonuçlarından büyük endişe duyduğunu belirten Macron, Lübnan'da acil ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi.

Macron ayrıca Birleşmiş Milletlerin (BM) 1701 sayılı kararı uyarınca Lübnan’ın egemenliğinin, bütünlüğünün ve güvenliğinin korunması konusundaki kararlılığını dile getirdi.

PARİS'TE LÜBNAN'A DESTEK KONFERANSI 

Lübnan'da "ulusal birliğin garantörü" olacak bir cumhurbaşkanı seçilmesi için "böyle kritik bir anda" tüm siyasi partileri bir araya gelmeye çağıran Macron, 24 Ekim'de Paris'te Lübnan'a destek için bir uluslararası konferansın düzenleneceğini hatırlattı.

Öte yandan Macron, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’nün (UNIFIL) "haksız yere hedef alınmasından" öfke duyduğunu dile getirerek, Fransa'nın UNIFIL'e bağlılığını yineledi.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • Trakyalı 2 saat önce Şikayet Et
    Bana göre Fransa'nın ortadoğu hakimiyeti son buluyor ondan makrom bu miyavliyor
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    abditrail kötü adam ve iyi adam Fransa roller.kah.kaha
    Cevapla
DİĞER HABERLER
FETÖ elebaşı Pensilvanya’da tutulduğu yeni evden çıkarken görüntülendi! İşte son hali...
Türk bayrağı Mescid-i Aksa ile buluştu