Trump’tan 'içerdeki düşman' vurgusu! "Ordudan destek alınmalı"

Cumhuriyetçilerin başkan adayı ve Eski ABD Başkanı Donald Trump, 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimine ilişkin yaptığı açıklamada seçim gününde "içerideki düşmanlarla" başa çıkmak için ordudan destek alınması gerektiğini vurguladı.

Trump’tan 'içerdeki düşman' vurgusu! "Ordudan destek alınmalı"
Trump’tan 'içerdeki düşman' vurgusu! "Ordudan destek alınmalı"
GİRİŞ 14.10.2024 10:44 GÜNCELLEME 14.10.2024 10:44

Trump, Fox News'e verdiği mülakatta, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TRUMP'TAN BIDEN YORUMU

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçimin sakin geçmeyebileceğine ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Trump, Biden'ın neler olup bittiğine dair herhangi bir fikri olmadığını ve "gününün çoğunu uyuyarak geçirdiğini" belirtti.

Trump, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskını gibi bir olayın seçim gününde yeniden yaşanmayacağını, en azından kendi destekçileri tarafından böyle bir olayın başlatılmayacağını ifade etti.

"Bence daha büyük sorun içerideki düşmanlar. Çok kötü insanlarımız var. Bazı hasta insanlarımız, radikal sol politikacılarımız var." diyen Trump, Ulusal Muhafızlardan ya da ordudan bu insanlara karşı seçim gününde destek alınması gerektiğini savundu.

TRUMP'TAN KUZEY KORE AÇIKLAMALARI

Eski Başkan Trump, döneminde Kuzey Kore ile ilişkilerin geliştiğini ancak ilk başlarda lider Kim Jong-un'un "masamda kırmızı bir düğme" var diyerek nükleer tehditte bulunması nedeniyle ilişkilerin "gerçekten kötü" başladığını dile getirdi.

Trump, Kim'in tehdidine "Benim de kırmızı düğmem var ama daha büyük ve benim kırmızı düğmem çalışıyor." diyerek karşılık verdiğini aktardı.

Eski Başkan Barack Obama döneminde Kuzey Kore ile "savaşa girmeye yakın olduklarını" öne süren Trump, "Milyonlarca insanın öldüğü nükleer savaşa girebilirdik." dedi.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Altay: Şehir merkezinde bin 653 ailemizin evinde doğalgaz dönüşümü yaptık
Son dakika: Şimdiye kadarki en büyük saldırı! İsrail üssü havaya uçtu, bilanço ağır....