İsrail ilk kez Hristiyanların çoğunlukta olduğu bölgeyi vurdu: Çok sayıda ölü var!

Son dakika haberi... İsrail, Lübnan'ın kuzey bölgesinde, Hristiyanların çoğunlukta olduğu Zgharta bölgesindeki Aitu köyüne saldırı düzenledi, 18 kişi öldü.

GİRİŞ 14.10.2024 17:44 GÜNCELLEME 14.10.2024 17:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İsrail ordusunun Lübnan'ın kuzeyindeki Zgharta bölgesinde Hristiyanların çoğunlukta olduğu Aitou köyüne düzenlediği saldırıda 18 kişi hayatını kaybederken, İsrail, 1 yıldır devam eden çatışmalarda ilk kez Hristiyanların çoğunlukta olduğu bölgeye saldırdı.

İsrail güçleri, Lübnan'daki bombardımanını sürdürüyor. Saldırılar ülkenin güneyinde yoğunlaşsa da kuzeyindeki bölgelerde İsrail'in hedefinde yer alıyor.

İLK KEZ HRİSYİYANLARIN ÇOĞUNLUKTA OLDUĞU BÖLGEYİ VURDU

İsrail ordusu, kuzeydeki Zgharta bölgesinde Hristiyanların çoğunlukta olduğu Aitou köyünü hedef aldı. Lübnan Kızılhaç'ı, saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı, Hıristiyanların çoğunlukta olduğu bölgenin 1 yıldır süren çatışmalarda İsrail güçleri tarafından ilk kez saldırıya uğradığını bildirdi.

21 FİLİSTİNLİ DAHA ŞEHİT OLDU

İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 21 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir gıda dağıtım merkezine yönelik topçu saldırısında 10 kişi yaşamını yitirdi, 40 Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusunun, Cibaliya Mülteci Kampı'nı insansız hava aracıya (İHA) bombalaması sonucu ise 5 kişi öldü ve yaralananlar oldu.

İsrail'in, Cibaliya Mülteci Kampı'nın Safi ve en-Nezle bölgesinde de düzenlediği saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi öldü, çok sayıda Filistinli de yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 289 Filistinli öldü, 98 bin 684 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Casper 1 saat önce Şikayet Et
    Hristiyanlar kendi gölgelerinden korkuyor yahudiye a diyemez.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 saat önce Şikayet Et
    Yahudilere destek veren onlar, artık sıra onlarada gelmiş demektir.
    Cevapla
  • Selim 1 saat önce Şikayet Et
    Birşey olmaz O Hristiyan ülke sandıklarının yöneticileri de ya Yahudi,ya kripto yahudi birşey olmaz.
    Cevapla
  • bülent duman 2 saat önce Şikayet Et
    kalkmaz hepsi korkak.dünyayı korku sarmış.baştakıler kukla
    Cevapla
  • Sivas 58 2 saat önce Şikayet Et
    Hristiyanlar da bizim gibi sessiz kalacaklar zira kimse karşısına ABD'yi almak istemeyecek. Yeni dünya düzeninde pay kapmak için netenyahu denilen iblise göz yumacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karttan savunma payı nasıl olacak? 9 soruda kredi kartı hizmet bedeli
Boris Johnson'ın kitabında çarpıcı Türkiye ve Erdoğan detayı! 'Bir kahraman gibi...'