Uganda, Yapı Merkezi ile demiryolu inşaatı anlaşması imzaladı

Uganda hükümeti ve Türk inşaat firması Yapı Merkezi'nin bölgesel ticareti artırmak amacıyla 272 kilometrelik bir demiryolu inşa etmek üzere sözleşme imzaladığı belirtildi.

GİRİŞ 14.10.2024 16:51 GÜNCELLEME 14.10.2024 16:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Reuters'ın haberine göre, Uganda'nın “Standart Hat Demiryolu” proje koordinatörü Perez Wamburu, anlaşmanın planlanan 1.700 km'lik elektrikli demiryolu hattının ilk bölümü için yapıldığını ve bu bölümün 2,7 milyar avroya (3 milyar dolar) mal olacağını söyledi. Wamburu, inşaatının kasım ayında başlayacağını söyledi.

NAKLİYE MALİYETLERİNİ AZALTACAK

Uganda Çalışma Bakanlığı Daimi Sekreteri Bageya Waiswa imza töreninde yaptığı açıklamada, projenin ticareti arttıracağını ve taşımacılık maliyetlerini azaltacağını söyledi.

Waiswa, Uganda'nın projenin finansmanı için kendi fonlarını ve ihracat kredi kuruluşlarının kredilerini kullanacağını ve projenin başladıktan sonra 48 ayda tamamlanacağını söyledi.

KENYA SINIRINA KADAR UZANACAK

Demiryolu hattı Başkent Kampala'dan Kenya sınırındaki Malaba'ya kadar uzanacak ve böylece kara ile çevrili Uganda'yı sınır komşusunun demiryolu ağına ve Hint Okyanusu'ndaki Mombasa limanına bağlayacak.

NE OLMUŞTU?

Uganda 2015 yılında China Harbour and Engineering Company Ltd (CHEC) ile demiryolu için Çin hükümetinden kaynak sağlanmasına yardımcı olması koşuluyla projeyi hayata geçirmek üzere bir anlaşma imzalamıştı.

Yıllar süren sonuçsuz görüşmelerin ardından Uganda geçen yıl anlaşmayı feshetti ve komşusu Tanzanya'da benzer bir proje yürüten Yapı Merkezi ile görüşmelere başladı.

 

 

Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    ülkemize hayırlı olsun milletimiz var olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Allah bereket versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB Başkan Yardımcısı Akçay'dan net mesaj: Başka yolu yok
Türkiye stratejik konumuyla uluslararası yatırımlar için oldukça cazip