Katil İsrail'den yüzsüz çağrı!

Gazze'de 17 bini çocuk 42 binden fazla insanı katleden ve binlerce kişiyi açlığa mahkum eden İsrail, Hizbullah'ın askeri üssü vurmasından sonra uluslararası toplumu ve BM'yi ‘askerim yemekte vuruldu' diyerek göreve çağırdı.

GİRİŞ 15.10.2024 08:44 GÜNCELLEME 15.10.2024 09:21
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak Hizbullah üyelerine kalıcı hasarlar verdiren, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı yer altında yaşadığı yerde sığınak delici bombalarla öldüren İsrail, ilk ciddi darbeyi aldı. Hizbullah 13 Ekim akşamı İsrail'in Binyamina bölgesindeki Glolani Tugayı'nın eğitim üssüne patlayıcı yüklü kamikaze İHA ile saldırdı. Saldırıda 4 İsrail askerinin öldüğü açıklanırken, en az 67 İsrail askerinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusunun, Lübnan'dan ateşlendiğini öne sürdüğü İHA saldırısında, savunma sistemlerinin aracı tespit etmediği, saldırı alarmlarının çalmadığı kaydedildi. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "Ülkemizi ve halkımızı korumak için düşmanı caydırmak görevinden geri durmayacağız" ifadeleri kullanıldı.

İsrail, Glolani Tugayı askerlerinin bulunduğu üssün vurulmasına ilişkin yayın yasağı getirdi.

HERZOG'DAN PİŞKİN ÇAĞRI

Gazze'de 17 bini çocuk olmak üzere 42 binden fazla kişiyi katleden, on binlerce insanı açlığa mahkum eden İsrail, bir yandan da Birleşmiş Milletler (BM) güçlerine de hedef almıştı. Hizbullah saldırısından önce Lübnan'da BM barış gücü üssüne tanklarla giren ve 15 askeri yaralayan İsrail'den dün pişkin çağrı geldi. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, "Askerlerimize yemek yerken saldırmak bir savaş suçudur. İnsani yardım örgütleri bu saldırıdan dolayı Hizbullah'ı kınamalıdır" dedi. Lübnan'dan BM güçlerinin çıkmasını isteyen İsrail, BM'yi de Hizbullah'a karşı göreve davet etti.

ELİ KANLI ASKERİ MASUM SİVİL YAPTI

Gazze ve Lübnan'da binlerce savunmasız insanı katletme emrini veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ın saldırılarının ardından, "Yemek yiyen savunmasız askerlerimize yapılan bu saldırı savaş hukukuna aykırıdır. Savunmasız insanları katletmek terörizmdir" dedi.

ÇADIR KENTTE KATLİAM

İsrail Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef almaya devam ediyor. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre ise İsrail ordusu, Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesivndeki yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara 7. kez saldırı düzenledi. Çadırlarda yangına yol açan saldırılar sonucu 4 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. İsrail ordusu Nusayrat Mülteci Kampı'na da saldırı düzenledi. İşgalci ordu düzenlediği saldırıda çocuk felci aşısı yapılması planlanan BM okulunu vurdu. Saldırıda 22 Filistinli hayatını kaybetti, 80 Filistinli de yaralandı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • Misafir 49 dakika önce Şikayet Et
    savaş huzuru mu ???!!!! dediniz? bir iki yaşında filistinli, elinde silah olmadığı için asker sayilmaz. yemek yerken anasindan süt emerken öldürmek savaş huhukuna uygun mu oluyor? sizin hukukunuza ............
    Cevapla
  • Halit bin velid 1 saat önce Şikayet Et
    Geberin
    Cevapla
  • Gürsel 1 saat önce Şikayet Et
    En iyi yahudi ölü yahudidir.
    Cevapla
  • Ömer 1 saat önce Şikayet Et
    Umarim seninde sonun yemekte olur it surusu
    Cevapla
  • Baba 1 saat önce Şikayet Et
    Domuzun oğlu sen yıllardır uykuda vurduğun okulda vurduğun sahilde vurduğun camide vurduğun yolda vurduğun çocuk yaşlı kadın bebeklerin hesabını ver pis domuz senide gebertecekler az kaldı İNŞAALLAH zafer gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulisler kaynıyor: Yeni kabinede kimler olur? Hangi bakanlar yerini korur? İsim verdi...
İsrail bunu hiç beklemiyordu! Katil rejim şaşkın, peş peşe darbeler