Eski Pentagon yetkilisinden dikkati çeken İsrail iddiası

ABD'nin, THAAD hava savunma sistemini kurduğu İsrail'in; Demir Kubbe, Davud Sapanı ve Arrow sistemlerinde yeterli mühimmata sahip olmadığı ifade edildi.

Eski Pentagon yetkilisinden dikkati çeken İsrail iddiası
Eski Pentagon yetkilisinden dikkati çeken İsrail iddiası
GİRİŞ 15.10.2024 14:42 GÜNCELLEME 15.10.2024 14:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail, İran ve vekillerinin olası saldırılarına karşı hava savunmasını güçlendirmeye çalışırken, savunma sistemlerinde yeterli miktarda mühimmatın olmadığı iddia edildi.

Dana Stroul

"İRAN VE HİZBULLAH AYNI ANDA SALDIRIRSA İSRAİL ZORLANIR"

Eski Pentagon yetkilisi Dana Stroul, İran ve Hizbullah'ın İsrail'e aynı anda saldırması halinde İsrail'in hava savunmasının zorlanacağını söyledi:

"İran, İsrail'in saldırısına karşılık verir ve Hizbullah da saldırıya katılırsa İsrail'in hava savunması zorlanır."

Stroul ayrıca, ABD'nin hem Ukrayna'ya hem de İsrail'e sonsuza kadar silah sağlayamayacağını belirterek, kaynakların bir sınırının olduğunu belirtti.

Boaz Levy

İSRAİLLİ YETKİLİ: STOKLARI YENİLEMEMİZ GEREKTİĞİ SIR DEĞİL

İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi'nin CEO'su Boaz Levy de üretim hatlarını aktif tutmak için üç vardiya çalıştıklarını kaydetti.

"Bazı hatlarımız 7/24 çalışıyor. Amacımız tüm yükümlülüklerimizi yerine getirmek." diyen Levy, "Ülkemizin önleyici füze stoklarının büyüklüğü kamuoyu tarafından bilinmiyor ama stokları yenilememiz gerektiği de bir sır değil." ifadelerini kullandı.

İSRAİL HAVA SAVUNMASINI NASIL SAĞLIYOR?

İsrail'in üç katmanlı bir hava savunma sistemi var. Sistemin en alt katmanında "Demir Kubbe" yer alıyor. "Demir Kubbe", İHA'lar ve kısa menzilli füzeleri engellemede İsrail ordusu tarafından kullanılıyor.

Katmanın ortasında "Davud Sapanı" bulunuyor. Bu sistem, seyir füzeleri dahil daha ağır füzeleri engellenmek için kullanılıyor.

Katmanın en üstünde ise "Arrow"lar var. İsrail bu yüksek irtifa sistemiyle uzun menzilli balistik füzeleri durdurmaya çalışıyor.

Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi THAAD

ABD, THAAD'LARI NEDEN GÖNDERDİ?

Nisan ayında İsrail, ABD ve diğer müttefiklerinin yardımıyla İran'ın insansız hava araçlarını ve füzelerini yüzde 99 oranında durdurmuştu. Ancak 1 Ekim'deki saldırıda, İran elindeki gelişmiş balistik füzeleri kullanmış ve İsrail'in Nevatim Hava Üssü ve MOSSAD karargahının yakını vurulmuştu. Bu da İsrail hava savunma sistemlerinin yeteri kadar güçlü olmadığı yönünde analizlerin yapılmasına neden olmuştu.

Bu kapsamda ABD yönetimi, yüksek irtifa sistemi THAAD'ları İsrail'e konuşlandırma kararı almıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • BOZOK 1 saat önce Şikayet Et
    Kafir abd,ingiltere ve alman fabrikaları size çalışıyor.Siz anırmadan onlar cephane yollar.
    Cevapla
  • Hbh 3 saat önce Şikayet Et
    seüd bin Salman da ayni Netanyahu iti ğibi bomb yağdirdi yemene ancak savaşin sonünda büyük IRANIN elini operek kürtuldu.savaşin sonü onamli.büyuk IRAN itrail ve batini yenilmeye mahkum edecek
    Cevapla
  • Hbh 3 saat önce Şikayet Et
    Kimse itraili büyük IRANIN elinnen kürtaramaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Google Haritalar'da görüldü! Gizemli kapının sırrı
ABD'den gelen alkollü sürücüden Türk polisini sinirlendiren soru