Erdoğan çağrı yaptı, Evanjelik-Siyonist lobi coştu: İncil'deki kehanet gerçek mi oluyor?

Evanjelik-Siyonist medya Başkan Erdoğan'ın PKK/PYD tehdidine karşı Rusya, İran ve Suriye'nin Türkiye ile birlik olma çağrısını İncil'de Hezekiel 38'de geçen Tanrı'nın müdahalesiyle İsrail'in zafer kazandığı 'Gog-Magog Savaşı'na yorumladı.

Erdoğan çağrı yaptı, Evanjelik-Siyonist lobi coştu: İncil'deki kehanet gerçek mi oluyor?
Erdoğan çağrı yaptı, Evanjelik-Siyonist lobi coştu: İncil'deki kehanet gerçek mi oluyor?
GİRİŞ 15.10.2024 17:54 GÜNCELLEME 15.10.2024 17:54

İbranice İncil'de ya da Hristiyan İncil'inin Eski Ahit bölümünde yer alan Hezekiel Kitabı'nın  38-39. bölümleri Evanjelistler ve siyonistler tarafından Hezekiel Peygamber’in bir kehaneti olarak yorumlanıyor. 

KIYAMET ÖNCESİ BÜYÜK SAVAŞ

Gog ve Magog kehaneti (Yecüc ve Mecüc), Magog ülkesinden Gog liderliğindeki bir uluslar koalisyonunun İsrail'e karşı ayaklanacağı gelecekteki bir savaşı anlatır.

Hezekiel 38'deki kehanet özeti şu şekilde:

  • Gog ve müttefikleri, barış içindeki İsrail'e saldırır.
  • Tanrı, doğal afetler yoluyla İsrail'i korumak için müdahale eder.
  • Saldırgan ordular yenilgiye uğrar ve kendi içlerinde bölünür.
  • Bu olay, Tanrı'nın gücünü ve İsrail'e olan bağlılığını tüm dünyaya gösterir.
  • İsrail halkı Tanrı'ya döner ve O'nun koruyuculuğunu kabul eder.
  • Bu kehanet, bazı dini geleneklerde kıyamet öncesi büyük bir savaş olarak yorumlanır.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Erdoğan terör örgütü YPG/PKK tehdidine karşı İran, Rusya, Suriye ve Irak'a çağrı yaparak şu ifadeleri kullanmıştı;

Rusya, Suriye'yle müşterek hareket ediyor. İran'la ilgili konuda da Rusya, İran, Suriye, bütün bu üçlü mekanizma birlikte hareket ediyor. Diğer tarafta ise Amerika, İngiltere, Almanya'dan oluşan koalisyon güçleri bulunuyor. Koalisyon güçleri PKK/YPG terör örgütünün hamiliğine soyunmuş durumda. Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı en büyük tehdit oluşturan bu duruma karşı Rusya, İran ve Suriye'nin daha etkili tedbirler alması elzemdir. Benzer şartlar Irak'ta da yaşanmaktadır. Bu nedenle, bir yanda İsrail'in savaşı tüm bölgeye yayma çabaları, diğer yanda terör örgütlerinin bölücü ve yıkıcı faaliyetleri ortadayken, küçük çıkar hesaplarını bir kenara bırakarak dayanışma içinde bölgeyi kurtarmamız lazım. Yükümüz ağır, işimiz çok.

Evanjelik-Siyonist medyada Erdoğan'ın "İsrail küstahlığını" durdurmak için "İslam ülkeleri ittifakı" çağrısı da yaptığı hatırlatılarak "Bazı İncil araştırmacılarının Rusya, İran ve Türkiye'den oluşan bir ittifakı İncil'deki kehanetin, özellikle de Hezekiel 38'deki Gog ve Magog Savaşı'nın gerçekleşmesi olarak tanımlaması dikkat çekicidir." denildi.

JOEL C.ROSENBERG'DEN KEHANET ÇIKIŞI

"Ben İsa’ya inanan bir Yahudiyim" diyen Evanjelik-Siyonist lobinin sembol ismi yazar Joel C.Rosenberg Başkan Erdoğan'ın sözlerini "Hezekiel 38 mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e karşı Rusya, İran, Türkiye ve Suriye ittifakı çağrısı! Erdoğan İsrail'in 'bölgesel ve küresel barışa yönelik en somut tehdit' olduğunu söyledi." ifadeleriyle paylaştı.

"7 EKİM OLAYLARI İSA'NIN GELİŞİNE İŞARET"

The Jerusalem Post'a konuşan Yahudi eskatolojisi ve ahir zaman kehanetleri konusunda tanınmış bir öğretim görevlisi olan Haham Eliyahu Amar, Yecüc ve Mecüc Savaşı'nın doğası üzerinde durarak bunu derin ruhani etkileri olan küresel bir çatışma olarak tanımlamış ayrıca Ekim ayında, "Bu, Tanrı'nın gelip İsrail üzerindeki krallığını açıklayacağı Mesih'in gelişine doğru bir süreç olacak" demişti.

İşte Evanjelik-Siyonist medyadan bazı haberler;

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyoğlu'nda polise saldıran zanlının annesi: ‘Gece evde nöbetleşe uyuyorduk’
Ünlülerin uğrak mekanına uyuşturucu baskını